• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Japanske bilforsikringer har været en god investering

Japanske aktier er steget markant siden nytår. Danske Invest har benyttet stigningen til både at tage gevinster hjem og købe mere op.

John William Olsen har ansvaret for Danske Invests globale fond, Danske Invest Global StockPicking. Her vælger han de mest interessante aktier fra hele verden – og han har haft japanske aktier i porteføljen i mange år. Faktisk har han benyttet sig af det seneste opsving til at sælge ud af et par japanske aktier, men også købe mere ind.

”Inden opsvinget havde vi fem japanske selskaber i porteføljen, men i forbindelse med forårets optur har vi solgt to af selskaberne, da vi mente, at potentialet ikke længere modsvarede risikoen. Derimod har vi købt flere aktier i Tokio Marine, et japansk forsikringsselskab, som vi har haft i porteføljen siden 2011.”

Tokio Marine er især stærke inden for bilforsikring og har i den forbindelse været presset af den demografiske udvikling i Japan. Jo ældre befolkningen bliver, jo flere elitebilister er der i forsikringsselskabet, og de betaler ikke så høj præmie som de unge. I samspil med staten har Tokio Marine nu fået lov at hæve priserne, og det har forbedret indtjeningen. Desuden har de opkøbt en række amerikanske forsikringsselskaber, som også har vist sig at være en god forretning.

På besøg i Japan hvert år
John William Olsen er hvert år i Japan for at besøge de selskaber, han allerede investerer i, samt tjekke nye selskaber ud. Ved hans seneste besøg fornemmede han den spirende optimisme.

”Jeg var i Japan i februar, og stemningen var helt klart mere positiv end året før. Japanerne tror på, at Abe kan reformere landet, men man må ikke underkende, at det er en stor opgave – og jeg er spændt på at se, om Japan er klar til strukturelle reformer. Der er fortsat gode muligheder i det japanske marked, og vi arbejder i øjeblikket på et par interessante potentielle investeringer”.
Japanske aktier fylder pt. ca. 7 pct. af porteføljen i Danske Invest Global Stockpicking.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.