• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Japanske aktier giver bonus i fond

Danske Invest Global StockPicking har siden foråret 2014 haft en overvægt af japanske aktier i porteføljen, hvilket har bidraget til pæne afkast.

Det japanske aktiemarked  er i topform. Det toneangivende indeks Nikkei 225, der består af 225 børsnoterede selskaber på Tokyo Stock Exchange, ramte den 19. februar sit højeste niveau siden maj 2000 efter en stigning på 0,4 procent. Indekset lukkede i 18.271,9 yen – svarende til 1002,4 kroner.

Den positive stemning på det japanske aktiemarked skyldes en kombination af politiske reformer, faldende energipriser og ikke mindst, at selskaberne er blevet mere venligt stemte over for investorerne.

Topniveauet var blandt andet drevet af de japanske konglomerater Sumitomo Mitsui Financial Group og Mizhho Financial Group, der steg 2,8 og 3,1 procent. Derudover fremlagde antivirus-producenten Trend Micro et overraskende flot regnskab, som resulterede i et kurshop på 6,62 procent. Og japanske aktier fortsætter formentlige den positive trend.

”Japanske aktier ser virkelig spændende ud lige nu, fordi der er fremgang i økonomien, og forbrugere og selskaber nyder godt af de faldende olie- og energipriser,” siger Lars Skovgaard Andersen, der er investeringsstrateg i Danske Invest. 

Politisk medvind til aktiemarkedet

Den japanske premierminister, Shinzó Abe, arbejder ihærdigt på at gøre nationens selskaber attraktive for udenlandske investorer. En af den investorvenlige premierministers tiltag har været at introducere et nyt eliteindeks, Nikkei 400. Her bliver de børsnoterede virksomheder vurderet ud fra deres evne til at generere afkast i forhold til egenkapitalen de seneste tre år.

De japanske selskaber kæmper om at blive en del af Nikkei 400, da feltet får en anseelig opmærksomhed fra udenlandske investorer. Det tvinger virksomhederne til at blive konkurrencedygtige og konstant jagte de højeste afkast.

”Danske Invest Global StockPicking har købt flere japanske aktier, fordi selskaberne har fået større fokus på at gøre sig attraktive for investorerne, så de giver bedre afkast,” siger Lars Skovgaard Andersen.

Japansk overvægt

Siden foråret 2014 har Danske Invest Global StockPicking haft en overvægt af japanske aktier i forhold til benchmark. Det inkluderer blandt andre bilfabrikanten Toyota og teknologigiganten Omron, der blandt andet producerer robotter til forskellige industrier, og her er Japan markedsleder. I løbet af det seneste år har de to store virksomheder præsteret afkast på henholdsvis 19,77 og 21,22 procent, hvilket har væet drevet af en øget eksport. Bilen Toyota Camry endte øverst på listen over mest solgte biler i USA i 2014, og du skal kun to pladser yderligere ned ad listen, før du finder den næste Toyota – en Corolla/Matrix.

”Både USA og Europa er store eksportmarkeder for japanske selskaber, så eksportselskaberne nyder godt af centralbankernes aktive stimuli af økonomierne,” siger Lars Skovgaard Andersen.

Investeringsfonden Danske Invest Global StockPicking opnåede alene i januar et afkast på 6,13 procent, hvor overvægten af japanske aktier gav et stort bidrag.

Hvis du ønsker at blive en del af det investorstemte japanske aktiemarked, bør du dog altid først tale med din investeringsrådgiver. Og husk, at historiske afkast ikke er en garanti for fremtidige afkast.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.