• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Investorer står foran regnskabets time

Regnskabssæsonen starter i starten af april, og nu skal selskaberne levere varen. Det er en god anledning til at gennemgå sin portefølje.

Hvor mange obligationer bør man have i porteføljen, og hvilke? Og hvad med aktierne? Er risikospredningen stadig intakt?

Regnskabssæsonen for første kvartal står for døren, og det kan give anledning til udsving på aktiemarkederne, alt efter om virksomhederne leverer en vare, der kan retfærdiggøre de seneste måneders kursstigninger. Derfor er det en god ide at gennemgå ens portefølje for at se, om man har den risikospredning, man regner med, og om andelen af aktier og obligationer er som forventet.
Ifølge chefanalytiker Bo Bejstrup Christensen fra Danske Invest er porteføljepleje vigtig, og han han peger på en række årsager til, at et servicetjek af investeringerne giver god mening lige nu.

Du skal være rustet til regnskaberne
Regnskabsaflæggelsen er virksomhedernes store eksamen, og derfor er det vigtigt, at du som investor også er godt forberedt.

”Nogle virksomheder kan skuffe, andre kan overraske positivt, og det vil selvfølgelig påvirke aktiekurserne. Derfor er det vigtigt, at man som investor ikke er eksponeret for meget mod enten enkelte sektorer eller har store overvægte i bestemte selskaber. Risikospredning er nøgleordet,” siger Bo Bejstrup Christensen fra Danske Invest.

Kursstigninger ændrer din sammensætning
Havde man for to år siden 10 pct. small cap-aktier i sin portefølje, kan den positive udvikling på aktiemarkederne have øget denne typer aktiers værdi så meget, at de i dag fylder mere i porteføljen end tidligere. Derfor er det godt løbende at holde øje med sin sammensætning, forklarer Bo Bejstrup Christensen.

”Ens investeringsrådgiver kan lave en investeringsprofil ud fra ens risikovillighed og tidshorisont. Og investeringsporteføljen skal selvfølgelig afspejle den profil. Derfor er det en god ide løbende at få tjekket, om balancen i porteføljen er den rigtige,” siger Bo Bejstrup Christensen.

Lave renter presser obligationsafkastet
En velafbalanceret portefølje indeholde både aktier og obligationer. Men den lave rente og udsigten til stigende global økonomisk vækst kan gøre det svært at skabe høje afkast i nogle typer obligationsinvesteringer.

”Det er vigtigt, at man har de rigtige obligationer i sin portefølje, og de historisk lave renter er en god anledning til at se sin obligationsportefølje igennem. Der er stor forskel på afkastmulighederne i f.eks. danske statsobligationer og så virksomhedsobligationer,” siger Bo Bejstrup Christensen.

Husk, investeringer skal være langsigtede
Selv om det er vigtigt løbende at holde øje med sin portefølje, skal man ikke lade sig diktere af små eller store udsving på investeringsmarkederne. Vær tro mod din investeringsprofil, lyder budskabet fra Bo Bejstrup Christensen.

”Hvis man sælger, når markederne allerede er faldet og først køber op, når de allerede er begyndt at stige misser man potentielle gevinster. Har man lagt sig fast på en investeringsprofil, skal man grundlæggende set holde sig til den – også i nedgangstider,” siger Bo Bejstrup Christensen.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.