• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Invester i Europas lokomotiv

MÅNEDENS FOND: Danske Invest Tyskland specialiserer sig i små og mellemstore tyske selskaber og har siden starten i 2006 opnået resultater, der hører blandt de bedste inden for tyske aktier.

2015 har foreløbig været et godt år for tyske aktier. Men der kan være mere at hente med udsigten til en europæisk økonomi i fortsat fremgang og stærke tyske selskaber, der kan drage fordel af en svækket euro over for dollar. 

"Tyskland er lokomotivet i Europa, og med udsigten til fortsat fremgang i den europæiske økonomi vil afdelingen Danske Invest Tyskland være et god mulighed for at fange dette," siger Anders Jensen, investeringsstrateg i Danske Invest.

"Tyske aktier er allerede steget pænt i år, men vi forudser en acceleration i selskabernes indtjening, som retfærdiggør, at aktierne kan stige yderligere herfra," tilføjer han.

Derfor er Tyskland interessant
Danske Invest Tyskland investerer i selskaber, der er hjemmehørende i eller har hovedaktivitet i Tyskland. Porteføljen består typisk af 25-40 aktier.

"Der er flere årsager til, at vi kan lide tyske aktier. Tyskland er præget af mange markedsledende selskaber inden for både teknologi og industri, og politisk er der gennemført reformer, som har givet et stærkt og fleksibelt arbejdsmarked. Mange tyske virksomheder står godt og klarer sig derfor også godt på eksportmarkederne," siger chefporteføljerådgiver Ivan Larsen, der har stået i spidsen for fonden siden starten i 2006.

I året første fem måneder har Danske Invest Tyskland opnået et afkast på 16,6 pct. Siden 2006 har fonden i snit givet et afkast på 10 pct. om året og klarer sig godt i sammenligning med tilsvarende fonde. Som investor skal man dog være opmærksom på, at historiske afkast ikke er en garanti for fremtidige afkast, og at afkast også kan blive negative.

Fornem hæder til fonden
Danske Invest Tyskland er i flere år blevet kåret som en af de bedste Tyskland-afdelinger i verden af britiske Citywire, der specialiserer sig i at følge investeringsfonde. Fonden har yderligere i en længere periode haft de maksimale 5 stjerner fra analysevirksomheden
Morningstar.

"Vi investerer bredt i Tyskland. Men vi har altid haft et klart fokus på små og mellemstore virksomheder, fordi det er her, vi kan gøre en forskel, og her vi kan finde investeringer, som er mere interessante end de 30 aktier, der ligger i det tyske DAX-indeks," siger Ivan Larsen.

Tyskland er præget af forbrugsrelaterede selskaber, blandt andet på grund af den store tyske bilindustri med både bilproducenter og underleverandører. Samtidig er eksporten et stærkt tema, når det gælder Tyskland.

"Tyskland er et af de mest globale lande i verden, fordi de tyske virksomheder er langt mere eksponeret imod resten af verden end for eksempel USA, der er langt mere fokusere mod det hjemlige marked," siger Christian Rasmussen, der i 2011 kom med som porteføljerådgiver på fonden.

Og netop på grund af eksporten er Tyskland et land, der i høj grad nyder godt af en lavere oliepris og en svækket euro, der gør tyske produkter billigere ude i verden.

Eksponering mod global økonomi
"Med fonden investerer man ikke blot i Tyskland. Man får også eksponering til global økonomi via nogle rigtig stærke virksomheder, der operer på det globale marked," siger Christian Rasmussen.

I kølvandet på genforeningen i 1989 røg Tyskland ind i en krise, og den udløste et behov for en lang række reformer, der siden år 2000 har skabt grundlaget for, at Tyskland i dag står som Europas klart stærkeste økonomi.

"Hvis jeg i dag som virksomhedsleder skulle vurdere, hvor jeg ville placere min produktion, så kan jeg konstatere, at de tyske arbejdsmarkedsregler er langt mere lempelige end fx de franske, der er blandt de absolut mest firkantede i Europa," fortæller Ivan Larsen.

Når de to porteføljerådgivere skal finde nye investeringer, går de efter kvalitetsvirksomheder med en stærk markedsposition. Og gerne selskaber, der har råd til at geninvestere deres indtjening i nye vækstmuligheder.

Udgangspunktet er altid at finde stærke, solide virksomheder med en god markedsposition. Og derefter leder vi efter en ændring, der sker enten i virksomhederne eller noget eksternt, der vil give virksomhederne en fordel," siger Christian Rasmussen.

Langsigtede investeringer
I løbet af de seneste 15 måneder er der kommet 7 nye aktier ind i porteføljen, mens 4 tilsvarende er solgt ud. Der er dog aktier, som har været i fonden siden starten i 2006, fordi de er blevet ved med at klare sig godt. En af dem er Hugo Boss, der har givet et afkast på 430 pct.

"Når vi køber en aktie, har vi en idé om, hvad den bør være værd, og når den når det niveau, så sælger vi den - med mindre vi i mellemtiden har revurderet vores opfattelse og mener, at den er blevet endnu mere værd," siger Ivan Larsen og fortsætter:

"Hugo Boss har været vores klart bedste aktie. Vi købte oprindeligt aktien, fordi vi så et potentiale i selskabets stærke brand, som på ingen måde var afspejlet i prisfastsættelsen. En ny hovedaktionær og ledelse i 2008 og 2009 var med til at overbevise os om et betydeligt potentiale i aktien, og vi er meget tilfredse med den transformering mod øget salg i egne butikker, som ledelsen har leveret."

 

 


 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.