• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Invester i driftsikre europæiske selskaber

MÅNEDENS FOND: Danske Invest Europa Højt Udbytte investerer i stabile og veldrevne selskaber, der år efter år har udbetalt fornuftige udbytter.

Optimismen blomstrer på det europæiske aktiemarked. November begyndte med PMI-tal, der er indkøbschefernes forventninger til fremtiden, og som var bedre end markedets forventninger. Samtidig har chefen for Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, tilkendegivet, at centralbanken står klar til at stimulere økonomien yderligere, hvis det skulle blive nødvendigt.

Den kombination er en medvirkende årsag til, at europæiske aktier ser attraktive ud. En måde at opnå eksponering mod europæiske aktier kan være via Danske Invest Europa Højt Udbytte. Denne fond investerer i selskaber, som år efter år har udbetalt fornuftige udbytter i forhold til aktiekursen. Det er typisk selskaber med sunde forretningsmodeller og stabil indtjening, hvilket ofte er selskaber inden for forsikring, dagligvarer og forsyning. Disse aktier har historisk set lavere risiko end det generelle markedsniveau for aktier, opgjort på størrelsen af de løbende udsving i kurserne.

”Vi investerer primært i selskaber, der har en fornuftig balance mellem at investere i deres forretning og udbetale udbytte. Selskaberne skal ikke udbetale for stor andel af overskuddet som udbytte, for selskaberne er nødt til at investere en del af overskuddet for at vedligeholde eller øge deres forventede indtjening i fremtiden,” siger chefporteføljerådgiver Peter Nielsen, der siden 2004 har stået i spidsen for aktiefonden.

Topkarakter fra Morningstar
Fra 1. november 2015 og fem år tilbage har det gennemsnitlige årlige afkast været på 9,80 pct., og analyseinstituttet Morningstar har tildelt fonden fem stjerner, som er det højest mulige antal. Risiko og afkastmulighed går dog hånd i hånd. På Danske Invests risikoindikator, der strækker sig fra 1 til 7, placerer Danske Invest Europa Højt Udbytte sig på 6, som er det næsthøjeste niveau af risiko, og som er risikoindikatoren for de fleste aktiefonde.

Der er i øjeblikket 33 aktier i porteføljen, og deres gennemsnitlige udbytteprocent var ultimo oktober på 5,1 pct.
 
”Vi opererer oftest med mellem 30 og 50 aktier i porteføljen, men vi sigter mod at have omkring 35 aktier. Vi vil hellere have færre selskaber, som vi kender i dybden, da det giver os den bedste mulighed for løbende at følge selskabernes udviklingspotentiale og risici,” siger Peter Nielsen.

Britisk forsikringsselskab med store udbytter
”Porteføljen har aktuelt en stor eksponering i forsikringsbranchen, fordi vi kan se, at selskabernes overskud er rimeligt upåvirkede af konjunkturforholdene, da folk altid skal have deres forsikringer. Derudover er flere af selskaberne i sektoren lavt prissat, velkapitaliserede og har ikke behov for større investeringer,” siger Peter Nielsen.

Det britiske forsikringsselskab Direct Line Insurance Group, der fylder godt 4 pct. af porteføljen, er et af forsikringsselskaberne i Danske Invest Europa Højt Udbytte-porteføljen.

”Direct Line Insurance Group blev skilt ud af Royal Bank of Scotland og børsnoteret i 2012. Man sørgede for, at selskabet var velkapitaliseret og med stærke reserver, og der blev sat en målsætning om, at ledelsen skulle prioritere indtjening frem for markedsandele,” siger Peter Nielsen og tilføjer:

”Selskabet valgte herefter at skille de dårlige kunder fra samt at fjerne aktiviteter, som ledelsen ikke så et langsiget potentiale i. Det har ført til, at indtjeningen er øget, omkostningerne er sænket, og Direct Line Insurance Group har udbetalt store, ekstraordinære udbytter.”

Fra årsskiftet til udgangen af oktober har Direct Line Insurance Group givet et afkast på mere end 50 pct.

Husk, at historiske afkast ikke er nogen garanti for fremtidige afkast, og at omtalen af konkrete selskaber her i artiklen ikke er at betragte som en handelsanbefaling. Tal altid med din rådgiver, inden du træffer en investeringsbeslutning.
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.