• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Hold øje med renten: USA løber fra Europa

Forskellen på amerikanske og europæiske renter vil blive større, da amerikansk økonomi er mindst to-tre år foran den europæiske i den økonomiske cyklus. Det vurderer Danske Invests chefanalytiker.

Der er for investorer fortsat udsigt til meget lave renter i euroområdet og Danmark, mens de amerikanske renter er på vej op. Det vurderer Bo Bejstrup Christensen, der er chefanalytiker for Danske Invest på baggrund af den amerikanske arbejdsmarkedsrapport sidste fredag, der var stærkere, end flere analytikere havde ventet. Bo Bejstrup Christensen har tidligere opjusteret sine forventninger til den amerikanske vækst i år til et sted mellem 3-4 pct., ligesom han forventer ca. 250.000 nye job om måneden i den amerikanske økonomi. Jobtallene i fredags lød på 248.000 nye job i september.

De amerikanske jobtal står i skarp kontrast til begivenheden dagen før, hvor centralbankchefen for Den Europæiske Centralbank, ECB, Mario Draghi, uddybede behovet for et opkøbsprogam og bekræftede udsigterne til lave renter så langt øjet rækker i Europa.

Ifølge chefanalytiker for Danske Invest Bo Bejstrup Christensen viser de to begivenheder med al tydelighed forskellen på den økonomiske vækst i de to verdensdele. Det betyder noget for udviklingen i renterne i de to regioner.

 ”De to begivenheder understeger den store forskel på USA og euroområdet. USA er meget stærkere end euroområdet og mindst to-tre år længere fremme i den økonomiske cyklus,” forklarer Bo Bejstrup Christensen. Han uddyber, at Draghi selv under sit møde flere gange pointerede, at der er stor forskel på, hvor Europa er i sin cyklus i forhold til andre område. Mens andre er på vej til at stramme, er der flere år til, at ECB gør noget tilsvarende.
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.