• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Hedgefonde fra Danske Invest løber med prestigefyldte priser

To hedgefonde fra Danske Invest blev i går tildelt eftertragtede, internationale EuroHedge Awards for deres flotte resultater.

I fornemme rammer på Grosvenor House Hotel i London vandt Danske Invest i går to af de mest prestigefyldte priser overhovedet inden for den internationale hedgefondverden – nemlig to EuroHedge Awards for 2015 for fondene Danske Invest Europe Long-Short Dynamic og Danske Invest Hedge Fixed Income Strategies.

Priserne bliver hvert år uddelt af HedgeFund Intelligence, der er et af verdens største analysefirmaer inden for hedgefonde, og begivenheden plejer at trække flere end 750 hedgefondforvaltere, investorer og andre branchefolk til den engelske hovedstad for at fejre de fonde, der har gjort det bedst for deres investorer.

”At Danske Invest bliver tildelt to af disse awards er en helt fantastisk og usædvanlig anerkendelse af det enorme arbejde, som vores teams af porteføljeforvaltere året rundt lægger i de her fonde på vegne af investorerne. Det beviser virkelig værdien af vores grundige og langsigtede strategier,” siger Michael Petry, der står i spidsen for hedgefondene i Danske Invest og samtidig er chefporteføljerådgiver for den ene af vinderfondene – Hedge Fixed Income Strategies.

De to fonde i fokus
Kåringen af vinderfondene ved EuroHedge Awards er hovedsageligt baseret på, hvilke fonde der har leveret det højeste afkast inden for en række fondskategorier. De to vinderfonde fra Danske Invest arbejder med investeringsstrategier i henholdsvis aktiemarkedet og rentemarkedet.

AKTIEFONDEN: Danske Invest Europe Long-Short Dynamic fik en EuroHedge Award i kategorien Ucits Equity. Det er en hedgefond-lignende aktiefond med fokus på europæiske aktier, og fonden sigter mod at være markedsneutral, så den ideelt set kan skabe et positivt afkast til investorerne, uanset om aktiemarkedet stiger eller falder. Dette gør porteføljeteamet ved løbende at kombinere lange og korte aktiepositioner i omkring 25-35 forskellige strategier. I 2015 opnåede fonden et akkumuleret afkast på 13,5 pct. og fik et positivt afkast i 11 af årets 12 måneder, selv om 2015 var præget af meget store kursudsving på aktiemarkedet og perioder med betragtelige kursfald.

”Vi var blot en af 10 nominerede fonde, der hver især har gjort det virkelig stærkt, og vi var i konkurrence med nogle af de største europæiske aktører som UBS, Allianz og Schroder, så det er ret overvældende at løbe med prisen,” siger chefporteføljerådgiver Peter Rothausen, der arbejder i et tomands porteføljeteam med kollegaen Simon Christensen.

RENTEFONDEN: Danske Invest Hedge Fixed Income Strategies blev tildelt sin EuroHedge Award i kategorien ‘Long term performance – macro, fixed income & relative value (5 years)’. Denne kategori tager udgangspunkt i afkast set over en femårig periode, og fra ultimo 2010 til ultimo 2015 har fonden opnået et gennemsnitligt årligt afkast på 15,7 pct. Fonden investerer i lange og korte positioner i obligations- og rentemarkederne, og porteføljeteamet arbejder løbende med en bred vifte af strategier, der er baseret på teamets analyser og vurderinger af, hvordan priserne på forskellige aktiver kan forventes at udvikle sig i forhold til hinanden.

”Hver eneste dag arbejder vi i teamet på at udvikle og skærpe vores investeringsstrategier i forhold til udviklingen på de finansielle markeder, og her er en EuHedge Award et solidt skulderklap og et meget håndgribeligt bevis på, at vi har nogle stærke, langsigtede strategier,” siger Michael Petry. Hans kolleger i porteføljeteamet er Carsten Cilieborg, Tom Rosenkrands og Thomas Ryaa Rasmussen.

Danske Invest Hedge Fixed Income Strategies er i dag lukket for nye indskud, men det samme team står også bag en nyere og i vid udstrækning tilsvarende hedgefond, Danske Invest Hedge Fixed Income Relative Value, der investerer efter næsten de samme principper. Denne fond har dog et bredere europæisk fokus i sine investeringer, hvor den anden fond har større fokus på skandinaviske realkreditobligationer.
 
Husk, at historiske afkast ikke er en garanti for fremtidige afkast, og at afkast også kan blive negative. Hedgefonde og hedgelignende fonde er komplekse investeringsprodukter, der blandt andet benytter sig af shortpositioner og gearing, og fondene er ikke velegnede for alle investorer. Investér aldrig i fondene uden at rådføre dig med din rådgiver. Rådgivning om denne type fonde kræver en særligt certificeret investeringsrådgiver. Har du ikke en certificeret investeringsrådgiver, så kontakt Investering Direkte på tlf. 55 85 04 35.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.