DelClose

Halvårsrapport 2020: Seks måneder præget af coronakrise og et historisk comeback

Udbruddet af Covid-19 har været den altoverskyggende begivenhed for de finansielle markeder i årets første seks måneder. Vores halvårsrapport for første halvår 2020 er netop publiceret.

Efter en fornuftig start på året oplevede både økonomien og de finansielle markeder fra slutningen af februar 2020 et voldsomt tilbagefald, da mange samfund rundt omkring i verden begyndte at lukke ned for at bremse spredningen af coronavirus. I perioden fra 19. februar til 23. marts 2020 faldt globale aktier mere end 30 pct., og også mange obligationer tog et gevaldigt dyk – i særdeleshed de mest risikofyldte obligationstyper som obligationer fra lande i de nye markeder og high yield-obligationer, der er virksomhedsobligationer med lav kreditkvalitet.
 

Bemærkelsesværdigt comeback efter de store fald

Efter aktiemarkederne ramte bunden den 23. marts 2020, begyndte investorerne i tiltagende grad at fokusere på de forventede positive effekter af politikernes og centralbankernes hjælpepakker samt de gradvise genåbninger af økonomier rundt omkring i verden, og siden har både aktier og obligationer indhentet en betydelig del af det tabte. Ser man på de forskellige markeder, er kinesiske aktier blandt dem, der har klaret sig bedst gennem første halvår af 2020. Europæiske aktier har modsat været blandt de hårdest ramte.
 

Forventninger til et mere stabilt andet halvår

I halvårsrapportens ledelsesberetning, forventer vi, at vi fortsat vil se en genopretning af den globale økonomiske aktivitet i takt med, at samfundene åbner stadig mere op, og vi gradvist vender tilbage til normale tilstande. De enorme økonomiske hjælpepakker rundt omkring i verden giver et godt afsæt for at få væksten op i gear igen, selvom vi ikke forventer, at det bliver i 2020, at vi når helt tilbage til niveauet før coronakrisen. Fortsætter genopretningen af den økonomiske aktivitet i resten af 2020, ser vi potentiale for yderligere stigninger for de mere risikobetonede investeringer som fx aktier. Modsat ser vi et yderst begrænset afkastpotentiale i de mest sikre obligationstyper som fx statsobligationer.

Læs hele ledelsens beretningen for første halvår for alle Danske Invests fonde, samt forventninger til markedsudviklingen for resten af året i de netop publicerede halvårsrapporter fra Danske Invest.

Læs mere: Danske Invest Halvårsrapport 2020

Læs mere:Danske Invest Select Halvårsrapport 2020

Læs mere:Danske Invest Index Halvårsrapport 2020
 

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.