• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
    Find
  • Hovednummer

    +45 3333 7171

    • Man-fre: 09.00 - 17.00

    Investering Direkte

    +45 5585 0435

    Man-fre: 09.00 - 17.00

    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

    Support til Netbank
    70 105 501
    Man-tors: 08.00 - 21.00
    Fredag:      08.00 - 18.00
    Lørdag:     10.00 - 18.00
    Søndag:    10.00 - 21.00

    Spær dit kort
    70 20 70 20

    Bliv kunde

    70 10 17 08

DelClose

Gode aktier for den forsigtige optimist

Udbytteaktier er en god måde at være investeret i en potentiel optur for europæiske aktier uden at løbe alt for stor risiko - men kunsten er at håndplukke de rigtige selskaber.

Når makroøkonomien halter lidt, og der er usikkerhed på aktiemarkedet, er udbytteaktier et godt valg for investorer, der vil være placeret i aktier uden at løbe alt for stor risiko. Især på det europæiske marked er der mange interessante udbytteaktier, men selskaberne skal vælges med omtanke.

”Høje udbytter er fristende, men bør aldrig være det eneste pejlemærke som investor. Gå ikke blindt efter de selskaber, der her og nu udbetaler højst udbytte til aktionærerne. Det er ingen garanti for, at selskabernes langsigtede forretningsmodeller er sunde og holdbare,” forklarer chefporteføljeforvalter Peter Nielsen, der er rådgiver for Danske Invest Europa Højt Udbytte med aktuelt 33 selskaber i porteføljen.

Kunsten er at grave et lag dybere, så du som investor får en kombination af to goder – både et fornuftigt løbende udbytte samt kursgevinster. Her gælder det om at lokalisere sektorer og veldrevne selskaber, der er attraktivt prissat.

Peter Nielsen kigger primært efter mellemstore og store selskaber i Europa med en lang investeringshorisont. Stabile afkast fra stabile selskaber og med en samlet risiko i porteføljen, der er lavere eller på niveau med det bredere europæiske aktiemarked. Aktierne har en gennemsnitlig udbytteprocent på 4,7 procent.

Klar overvægt af forsikring
”I øjeblikket har vi klart størst overvægt inden for forsikringsaktier. Her kan vi finde ganske mange selskaber med en relativt stabil forretning og god underliggende udvikling. Vi er stadig relativt skeptiske på bankerne uden for Norden, men med forsikringsselskaber får vi alligevel en overvægt til den finansielle sektor, som vi mener generelt er relativt lavt prissat i forhold til andre af de mere cykliske sektorer,” fortæller chefporteføljeforvalter Peter Nielsen

En anden sektor, der fylder en del i porteføljen, er forsyning.
”Her fokuserer vi især på selskaber, der driver infrastruktur og ikke selskaber, der lever af at sælge el og gas, da de har haft det svært gennem de senere år. Blandt andet i England har vi haft nogle gode selskaber som National Grid og SSE, der leverer lidt indtjeningsvækst hvert år i tillæg til et udbytte på 5-6 procent om året,” siger han.

Også inden for telesektoren har Peter Nielsen fundet gode selskaber som fx Swisscom og Belgacom, der stadig begge har staten i ejerkredsen, hvilket borger om en relativt forsigtig tilgang til risiko, men også et langsigtet fokus på at udvikle sine markeder.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.