• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Forventede udbytter for 2012

Vi forventer at udbetale udbytte for næsten 9 mia. kroner. Se de forventede udbyttesatser.

Vi har beregnet forventede udbytter for Investeringsforeningen Danske Invest, Investeringsforeningen Danske Invest Select og Specialforeningen Danske Invest. De endelige udbytter vedtages ved generalforsamlingen i april 2013.

Se de forventede udbytter i PDF-format

Udbytterne godkendes på generalforsamlingen
De endelige udbytter kan først beregnes, når året er gået, og de offentliggøres her på siden den 12. marts 2013 i forbindelse med offentliggørelsen af årsrapporten. Udbytterne skal efterfølgende godkendes på generalforsamlingen den 16. april, og vil blive udbetalt ca. en uge efter.

Afdeling Fjernøsten forventes at udbetale et udbytte på over 38 pct. Det høje udbytte skyldes, at der i løbet af 2012 er realiseret store gevinster i afdelingen, og disse gevinster er udlodningspligtige.

Få udbyttet geninvesteret automatisk
Det kan være en god ide at geninvestere udbyttet, hvis du ikke har brug for den kontante udbetaling. Du har mulighed for at tilmelde dig en ordning, hvor udbyttet – fratrukket udbytteskat - geninvesteres helt automatisk i samme afdeling, som udbetaler udbyttet. Det er en både nem og billig løsning, fordi du hverken betaler kurtage eller emissionstillæg.

Du kan tilmelde dig automatisk geninvestering hos din bankrådgiver eller i din netbank. Har du Danske Netbank, går du ind under menupunktet ”Investering”. Under ”Depoter” klikker du på ”Geninvestering”. Her kan du tilmelde dig ordningen. Hvis ordningen skal omfatte udbytter for 2012, skal du senest tilmelde dig på dagen for Danske Invests generalforsamling, som er den 16. april 2013.

Invester i afdelinger uden udbytte (ex kupon)
I begyndelsen af januar forventer vi at offentliggøre, hvilke afdelinger, der udsteder investeringsbeviser uden udbytter (ex kupon) frem til generalforsamlingen i april 2013.
Hvert år fra januar og frem til forårets generalforsamling kan nye og eksisterende investorer købe beviser i typisk nogle af de obligationsbaserede afdelinger uden udbyttet for det foregående år. Dette udbytte er ellers indeholdt i kursen på beviserne frem til generalforsamlingen, hvor investorerne får det udbetalt.

Fordelen ved at købe beviserne uden udbytte (ex kupon) er, at man som investor undgår at købe et udbytte, der udbetales som skattepligtig indkomst kort tid efter. Som investor betaler man altså mindre for ex kupon-beviserne.

Afdelinger med danske obligationer har traditionelt været udbudt uden udbytte. Men disse afdelinger udsteder ikke investeringsbeviser uden udbytte i 2013. Det skyldes det meget lave renteniveau, som medfører, at udbyttet i disse afdelinger er begrænset, samt ændrede skatteregler.

I begyndelsen af februar 2013 opdaterer vi de forventede udbytteprocenter for alle afdelinger. Efter at have rundet nytår og en måneds intensive beregninger i regnskabsafdelingen, vil vi være tættere på et skøn, der lægger sig tæt op ad de endelige udbytter.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.