• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Forbrugerne skal drive Kinas fremtidige vækst

Indtil nu har Kinas imponerende vækstrater især bygget på investeringer. I fremtiden vil de afhænge af forbrugerne, forklarer porteføljerådgiver for Danske Invest Kina Louisa Lo fra Schroders Investment Managment.

Den globale økonomiske afmatning har også ramt Kina de seneste år, der dog stadig har oplevet høje vækstrater sammenlignet med f.eks. Europa. Og Louisa Lo fra Schroders Investment Management vurderer, at den kinesiske økonomi fortsat vil vokse i 2013, selvom hun ikke forventer lige så høje vækstrater som tidligere. I 2010 havde Kina f.eks. perioder med vækst på over 12 pct.

Forbrugerdreven økonomi
Louisa Lo udvælger udvælger aktier til investeringsforeningen Danske Invests kinesiske portefølje, afdeling Kina, og hun fortæller, at det nylige magtskifte i Kina, hvor præsident Hu Jintao blev erstattet af Xi Jinping betyder, at regeringen fortsat vil satse på en stabil vækst og gennemføre de nødvendige reformer. Grundlaget for Kinas vækst er derfor under forandring. Tidligere var væksten drevet af tunge kapitalinvesteringer, men i fremtiden vil væksten være afhængig af kinesernes forbrug. Det mener Louisa Lo vil være godt for den kinesiske økonomi på lang sigt.

Samtidig valfarter de almindelige kineserne fra land til by. Her uddanner de sig, og den hastigt voksende middelklasse kan glæde sig over stadig højere lønninger og penge nok til at leve et bedre liv.

“Vi ser et stort potentiale i selskaber, der producerer varer til den voksende middelklasse. Selskaber med stærke brands, kvalitetsprodukter og god service vil nyde godt af denne udvikling,” siger Louisa Lo.

Tæt på investeringerne
Ligesom på andre nye markeder er kinesiske selskaber ikke altid lige “gennemsigtige”. Det er derfor en fordel at være tæt på selskaberne, og i det daglige arbejde trækker Louisa Lo på et team af erfarne analytikere og porteføljeforvaltere, der alle bor og arbejder i Kina.

“Vores arbejde består bl.a. i at holde møder med interessante virksomheder og rejse Kina tyndt. På den måde får vi det bedste udgangspunkt for at tage de rigtige investeringsbeslutninger.”

Ikke alle steder i Kina tales det kinesiske hovedsprog, mandarin. Louisa Lo har f.eks. investeret i en pølsekindproducent, der ligger i en region, hvor befolkningen taler kantonesisk. Her var det en fordel, at de i aktieteamet kan tale sproget.

”Når vi kommunikerer med virksomhedsledere på deres modersmål, mindskes risikoen for misforståelser, og vi får mere nuancerede svar på vores spørgsmål,” forklarer hun.

Siden lanceringen af Danske Invest Kina i 2003 har den givet et afkast på 255 pct., svarende til et årligt afkast på gennemsnitnligt 13,50 pct.

Du kan læse mere om Kinas udvikling og investering i kinesiske aktier i det nyeste nummer af KvartalsFokus her.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.