• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Fond i fokus: Globale aktier med gode afkastmuligheder

Danske Invest Teknologi investerer i innovative virksomheder, der leverer best-in-class løsninger og drager fordel af den verdensomspændende omstilling mod et digitalt samfund.

Alphabet, Facebook, Apple, Microsoft og Amazon er blot en håndfuld af teknologimastodonterne i Danske Invest Teknologi. Disse selskaber har i en årrække leveret høje afkast ved at være de førende aktører i den digitale omstilling, ligesom de investerer milliarder af dollar for at fremtidssikre porteføljerne med de nyeste og mest innovative produkter. Deres mangeårige succes danner grobund for teknologisektorens nye virksomheder.

Danske Invest Teknologi er dog meget mere end verdens største virksomheder. Fonden har fx eksponering mod spirende teknologier som fx virtual reality, kunstig intelligens og det såkaldte 'tingenes internet', som betyder, at elektroniske apparater kommunikerer med hinanden.

”Vi vurderer, at teknologisektoren fortsat byder på attraktive afkastmuligheder på aktiemarkedet. I øjeblikket ser vi en bølge af innovation i sektoren, som vi mener kan skabe attraktive afkast hos selskaber, der leverer ”best-in-class” løsninger,” siger Walter Price, der er porteføljeforvalter for Allianz Global Investors og håndplukker teknologiaktier fra hele verden til porteføljen.
Danske Invest Teknologi er en aktivt forvaltet fond, som analyseinstituttet Morningstar giver fem ud af fem stjerner. Investeringsstrategien går ud på, at porteføljeforvalteren investerer i globale virksomheder, som drager fordel af den digitale omstilling, ligesom han leder efter perspektivrige vækstområder i den teknologiske verden.

Spillegale kinesere
Et af disse områder er spil. Markedet for computerspil, konsolspil og ikke mindst mobilspil vokser. Ifølge analyseinstituttet Newzoo, der følger udviklingen på spilmarkedet, er den årlige omsætningsvækst i spilindustrien 8,1 pct. i perioden 2013 til 2017. For spil, der er målrettet mobiltelefoner, ligger tallet på hele 19,1 pct. Det største spilmarked målt på omsætning er Kina efterfulgt af USA.

”Mobilspil har udviklet sig til at være drivkraften i den kinesiske industri for onlinespil, og selskabet NetEase har en stor portefølje af mobilspil med et attraktivt langsigtet potentiale,” siger Walter Price.
Foruden kinesiske NetEase, der i øvrigt er børsnoteret på Nasdaq-børsen i New York, investerer Danske Invest Teknologi i amerikanske Activision Blizzard, der er verdenskendt for succesfulde spilserier som Call of Duty og Warcraft.

Stop hackerne
Et andet vækstområde i fokus er datasikkerhed. Gartner, der er et markedsinstitut med speciale i teknologi, anslår, at investeringer i netværkssikkerhed stiger fra omkring 77 mia. dollar i 2015 til 108 mia. i 2019, hvilket vil være drevet af, at alverdens selskaber øger deres digitale forsvarsbudgetter.

Et eksempel er den amerikanske storbank JPMorgan Chase og CO, som spenderede i omegnen af 500 mio. dollar i 2015, efter at banken var udsat for et hackerangreb i 2014, som berørte omkring 83 mio. af bankens kunder.

”Vi ser netværkssikkerhed som et langsigtet og attraktivt vækstområde, fordi mere og mere avancerede cyberangreb får selskaberne til at investere flere penge i sikkerhedsteknologi. Vi vurderer, at denne tendens vil forsætte i mange år, og at de selskaber, som fortsat forbedrer deres sikkerhedsteknologi, med tiden få gevinst af det,” siger Walter Price og peger på amerikanske Palo Alto Networks som best-in-class og stabil aktør på arkedet – og ikke mindst i porteføljen.
 
”Selskabet leverer en stigende omsætning, samtidig med at driftsmarginalerne stiger. Vi vurderer, at selskabet også fremadrettet vil ligge i front takket være en bred produktportefølje og en attraktiv forretningsmodel,” siger Walter Price.

Husk, historiske afkast er ingen garanti for fremtidige afkast. Afkast kan blive negative. Omtale af specifikke selskaber udgør ikke investeringsrådgivning eller investeringsanbefalinger, og du bør altid tale med din investeringsrådgiver før, at du foretager en investeringsbeslutning.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.