• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Færre aktier i Mix-afdelinger

Mix, Mix Offensiv og Mix Offensiv plus sælger aktier. Pengene bliver i stedet investeret i obligationer.

Vi har valgt at nedbringe risikoen i Mix, Mix Offensiv og Mix Offensiv Plus ved at sælge aktier og i stedet investere i obligationer. Der er blevet solgt aktier for ca. 2-6 pct., og det betyder, at Mix går fra en aktieandel på 23 pct. til ca. 21 pct., Mix Offensiv går fra 42 pct. til 38 pct. og Mix Offensiv Plus går fra en aktieandel på 53 pct. til 47 pct. 

Ifølge Søren Blem-Brynov, der er senior porteføljemanager i Danske Capital og en del af det team, der passer Mix-afdelingerne for Danske Invest, skyldes salget en række af usikkerhedsmomenter, der i øjeblikket præger aktiemarkederne. Blandt andet træder en række budgetstramninger i kraft i USA 1. april, hvis ikke politikerne når at finde et kompromis.

USA og Kina bekymrer
”Hvis ikke politikerne i USA finder et kompromis, virker det meget sandsynligt, at det vil medføre nervøsitet og kursfald på de finansielle markeder. Vi vurderer, at risikoen for, at politikerne ikke finder et kompromis, er betydelig, og vi ønsker derfor at nedbringe risikoen i vores pasningsløsninger,” fortæller Søren Blem-Brynov.
 
Han forklarer, at også udviklingen i den kinesiske økonomi giver anledning til bekymring. Kreditvæksten har været høj, særligt inden for det seneste halve år, og derfor er det vurderingen, at den kinesiske regering muligvis vil stramme kreditgivningen for at undgå overophedning. Det kan give en negativ reaktion på aktiemarkederne.
 
Usikkerhed om kommende nøgletal
Endelig har den seneste tid budt på pæne kursstigninger på grund af positive makroøkonomiske nøgletal, og Søren Blem-Brynov og hans kolleger vurderer, at markedet er prissat efter, at de gode tal fortsætter, men at der dog er en anseelig risiko for, at kommende nøgletal ikke kan leve op til forventningerne i markedet.

Danske Capital ændrede i sammensætningen i Mix-afdelingerne to gange i februar, hvor der også blev solgt aktier.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.