• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Europæisk vækst kan få dansk aktiefest til at fortsætte

Den spirende europæiske vækst vil også smitte af på det danske aktiemarked, vurderer chefporteføljerådgiver for Danske Invest. Nogle brancher står dog længere fremme i køen end andre.

Danske aktier har haft et forrygende 2013 med et afkast på over 30 pct. Og med udsigten til forbedret økonomi i Europa fremover, er der fortsat gode muligheder for afkast ved at investere i danske aktier, mener chefporteføljerådgiver i Danske Invest Jesper Poll. Han rådgiver Danske Invest om investeringer i danske aktier. Han peger på tre sektorer på det danske aktiemarked, der især forventes at drage fordel af den spirende europæiske vækst.

Drømmene om nye indkøb bliver stærkere
Når pengene klinger i europæernes punge, vil det alt andet lige betyder, at lysten til forbrug stiger. Derfor kan danske selskaber i forbrugssektoren især drage nytte af det spirende europæiske opsving, forklarer chefporteføljerådgiver i Danske Invest Jesper Poll.

”Optimismen hos forbrugerne stiger, når de økonomiske udsigter bliver bedre. Og optimisme betyder stigende forbrug. Derfor vil forbrugsvirksomheder rettet mod det europæiske marked alt andet lige drage nytte af, at Europas vækst ser ud til at være tilbage på sporet,” siger Jesper Poll. IC Company’s er et eksempel på et forbrugsselskab.

Europæisk byggevækst efter kriseår 
Byggeri- og byggerelaterede aktier har været hårdt ramt under den økonomiske krise. For når krisen kradser, bliver pengekassen smækket i. Og så står nye huse sjældent højt på indkøbssedlen. Det kan en øget europæisk vækst være med til at ændre på.
 
”Hvis konjunkturerne vender, bør det kunne ses hos de danske entreprenører og leverandører til byggebranchen, der også arbejder internationalt,” forklarer chefporteføljerådgiver for Danske Invest Jesper Poll. Han peger på selskabet Per Aarsleff som et eksempel på en dansk entreprenør, som kan drage nytte af den stigende økonomiske vækst i Europa.

Øget vækst sætter gang i hjulene 
Mere vækst, mere handel – flere leverancer. Shipping- og transportbranchen i Danmark kan også forvente at får ekstra omsætning, når den europæiske vækst begynder at tage form igen. Både for Maersk Line, men også for flere mindre selskaber i det segment.
 
”Shipping- og transport-branchen er alt andet lige meget konjunkturfølsomt. Og især spillerne på det europæiske marked, bør kunne mærke det, når der kommer gang i de europæiske hjul igen,” fortæller Jesper Poll og peger på et selskab som DFDS som eksempler på et selskab i transportbranchen, der især arbejder i Europa.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.