• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Er du klar til udbytter for milliarder?

Danske Invest udbetaler milliarder af kroner i udbytter, efter forårets generalforsamling har godkendt dem.

Der er milliarder på vej til investorerne i Danske Invest. For nogle investorer er udbytterne en kærkommen saltvandsindsprøjtning til den daglige økonomi, mens andre ikke står og har brug for kontanterne lige nu.

Danske Invest udbetaler over 5 mia. kr. i udbytter, og pengene bliver overført til investorernes konti 30. april 2014. Se udbytterne her. Ifølge produktchef for Danske Invest Robert Mikkelstrup er det som investorer værd at gøre sig nogle overvejelser om, hvad man skal gøre med pengene. Han peger på en række områder, man som investor bør være opmærksom på i forhold til udbytter.

Udbytterne udbetales typisk på en kontantkonto
Når udbytterne er blevet vedtaget bliver de typisk udbetalt til investorerne på en almindelig kontantkonto. Hvis du ikke har brug for pengene er det ikke nødvendigvis det mest hensigtsmæssige sted at have pengene stående.

”Man får typisk enten ingen rente overhovedet eller en meget lav rente på sådanne konti. Derfor kan det være en god ide at få dem flyttet til et sted, hvor de giver mere i rente,” siger produktchef Robert Mikkelstrup.

Automatisk geninvestering kan være en mulighed
Hvis du får udbytte fra en investeringsforening og ikke har brug for pengene kan det være en god ide at tilmelde sig automatisk geninvestering. Det er en billig måde at få geninvesteret sine penge i den samme afdeling, som udbetaler udbyttet.

”Det er en både nem og billig løsning, fordi du hverken betaler kurtage eller emissionstillæg. Og så foregår det helt automatisk,” forklarer Robert Mikkelstrup. Han understreger, at man dog skal tilmelde sig, inden udbytterne bliver udbetalt for at være med i ordningen. Man kan dog gøre det allerede nu, så bliver udbytterne automatisk geninvesteret, når udbytterne for 2014 bliver udbetalt næste år.

Brug udbytterne til at gennemgå din portefølje
Når udbytterne tikker ind på kontoen kan du bruge anledningen til at gennemgå og eventuelt justere din portefølje. Du kan f.eks. bruge pengene på at købe op i nogle af de aktiver, du gerne vil have flere af.

”Ens investeringsrådgiver kan lave en investeringsprofil ud fra ens risikovillighed og tidshorisont. Og investeringsporteføljen skal selvfølgelig afspejle den profil. Derfor kan det være en god ide at bruge udbytterne på at justere porteføljen, så den stadig passer til ens profil,” siger Robert Mikkelstrup.  

Vær tro mod din investeringsprofil
Det kan være fristende at bruge udbytterne på at finde nye muligheder på investeringsmarkederne. Husk blot på, at udbytterne er en del af det samlede afkast på investeringerne, og at det kan være risikabelt at gamble med sine investeringer.

”Man kan godt føle, at udbytterne er en slags ekstra gave, man får som investor. Men udbytterne er en del af det forventede afkast på investeringerne, og man skal derfor bruge udbytterne med omtanke og ikke geninvestere helt skævt i forhold til sin risikoprofil,” siger Robert Mikkelstrup.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.