• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Englændere gør det også selv

Når sommerens pligter kalder, valfarter englændere til det engelske byggemarked, Travis Perkins, der er en del af porteføljen i Danske Invest Europa Small Cap.

 Alle med eget hus og have kender det. Sommer er ikke kun lig med dovne dage i haven med Weber, vandplaskeri og middagslure i havestolen. Nej, stakittet trænger til maling, en carport skal bygges og verandaen repareres. Sommertid er også gør det selv-tid. Og hvor vi danskere tyr til Silvan for at tanke op til havearbejdet, tager englændere i Travis Perkins. 

Mange brands og solid markedsposition
Tidligere i år rejste porteføljerådgiver Ivan Larsen fra Danske Capital til Northampton i England, hvor Travis Perkins har hovedsæde, og han blev meget imponeret over de mange brands, de har formået at bygge op og den måde, de driver forretning på.

”Travis Perkins består af flere mindre brands, ligesom Dansk Trælast, og de forstår at aflæse markedet. F.eks. spottede de, at der var stor efterspørgsel efter køkkener, men kun et begrænset udbud. Derfor opkøbte Travis Perkins en køkkenkæde, Benchmarx, og i dag har de masser af butikker, der sælger køkkenudstyr.”

Travis Perkins har med sine mange forskellige butikskoncepter, hvor de bl.a. sælger VVS-udstyr, byggematerialer og værktøj, en solid position på det engelske byggemarked  og kan derfor købe op i markedet, når muligheden byder sig. Det gør byggemarkedskæden til en interessant investering lige nu og her – og derfor besluttede Ivan Larsen efter besøget i Northampton at investere i Travis Perkins til Danske Invest Europa Small Cap.

For få huse kan blive en fordel
Derudover kan Travis Perkins på længere sigt drage fordel af, at der p.t. bliver bygget 30-40 pct. færre huse end før finanskrisen i England.

”Der bliver bygget alt for få huse i England, og det betyder, at de huse, der er på markedet, er meget dyre. Og det er bestemt ikke let at få et realkreditlån. Mange englændere er derfor helt op til 30 år, før de har råd til at flytte hjemmefra.”

Det betyder, at mange holder fast i et gammelt hus, der kræver vedligeholdelse, og det er selvfølgelig attraktivt for en byggemarkedskæde. Endnu bedre vil det dog være, hvis englænderne igen begynder at bygge huse.

”Mange håber på, at regeringen vil træde til med nogle initiativer, der kan sætte gang i byggeriet. Vi tror dog ikke, at det er noget der sker i den nærmeste fremtid, men hvis det sker, vil et byggeboom selvfølgelig sætte rigtig meget gang i salget i Travis Perkins,” vurderer Ivan Larsen.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.