• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

En udsøgt blanding fra de globale obligationsmarkeder

Vil du ikke have aktier, men synes du alligevel, at danske statsobligationer giver for lidt i rente? Danske Invest lancerer nu en ny afdeling, der investerer i en bred vifte af obligationer – både danske og udenlandske. Tegningsperioden starter i dag.

Udsigterne til et lavere afkast for danske stats- og realkreditobligationer har fået Danske Invest til at lancere en ny afdeling. Mix Obligationer er en afdeling, hvor eksperter med en fast base i danske obligationer går på jagt på de internationale obligationsmarkeder for at finde de obligationer med størst afkastmuligheder risikoen taget i betragtning. Den nye afdeling er udloddende.

”I den seneste tid har vi mødt en del investorer, der fortsat ønsker at investere i obligationer – primært på grund af den relativt lave risiko – men samtidig efterspørger en pasningsløsning, der har et højere afkastpotentiale end afdelinger udelukkende med danske obligationer. Derfor lancerer vi nu afdeling Mix Obligationer, der i en og samme afdeling blander forskellige former for obligationsinvesteringer, både danske og udenlandske, ” fortæller Thomas Mitchell, adm. direktør i Danske Invest.

Den nye afdeling ligger også godt i tråd med de meldinger, Danske Invest har fået gennem en spørgeundersøgelse på vores hjemmeside.  Her har vi spurgt, hvilke typer obligationer, investorerne forventer, vil give det største afkast de næste 3 år. Størstedelen peger på obligationer fra nye markeder samt virksomhedsobligationer, mens 12 pct. peger på danske statsobligationer. Mix Obligationer indeholder både virksomhedsobligationer og obligationer fra nye markeder – samt danske statsobligationer.

Afdelingen er bygget op på samme måde som de eksisterende Mix-afdelinger. Det betyder, at eksperter løbende plejer porteføljen, så den er sammensat optimalt i forhold til vores forventninger til markedsudviklingen. Men hvor de traditionelle Mix-afdelinger blander obligationer og aktier, så investerer afdeling Mix Obligationer udelukkende i obligationer. Derfor er afdelingen optimal for de investorer, der af en eller anden grund ikke ønsker aktier i deres portefølje.

Størstedelen af investeringerne i afdelingen vil som udgangspunkt være i danske obligationer. Det medvirker til at holde risikoen på et relativt lavt niveau. Den øvrige del af porteføljen bliver investeret i eksempelvis globale indeksobligationer, statsobligationer fra nye markeder eller i virksomhedsobligationer. Fælles for disse er, at vi forventer et højere afkast end på traditionelle danske obligationer, men også en højere risiko ved investeringerne. Som udgangspunkt vil afdelingen som minimum have 50 pct. af formuen investeret i danske obligationer.

Afdelingen ligger på et tre-tal på risikoskalaen, der går fra 1-7, hvor 1 er den mest kursstabile. Det er til sammenligning det samme som afdelingen Danske Invest Danneborg Mellemlange Obligationer.

Tegningsperioden på den nye afdeling Mix Obligationer starter i dag d. 18. juni og løber indtil d. 6. juli. Herefter kan investorer købe beviserne i afdelingen til den aktuelt beregnede tegningskurs med sædvanlige handelsomkostninger.

Du kan læse mere i afdelingens prospekt, tegningsmateriale etc. her. Er du interesseret i at investere i den nye afdeling kan du tage kontakt til din investeringsrådgiver.

Læs brochuren om afdeling Mix Obligationer

Se tegningsprospekt og vedtægter samt central investorinformation for afdelingen

Læs fondsbørsmeddelelse

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.