• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Emerging markets fond slår konkurrenterne

Danske Invest Nye Markeder Obligationer har netop vundet prisen som bedst i sin kategori ved Morningstar Fund Awards.

Fonden Danske Invest Nye Markeder Obligationer klarerede sig godt i forhold til konkurrenterne i 2014, og dertil kommer, at fonden har præsteret et årligt afkast på 8,04 procent i gennemsnit over de seneste fem år. Alt i alt har det nu udløst Morningstar-titlen som bedste fond i kategorien Nye Markeder Obligationer ved Morningstars årlige tildeling af Fund Awards.

For at vinde en pris ved Morningstar Fund Awards skal en fond være bedre end konkurrenterne til at levere konkurrencedygtige risikojusterede afkast over en femårig periode, hvor resultaterne fra det seneste år vægter højest i den samlede vurdering.

”For at være ærlig var der ingen i mit team, der havde regnet med, at vi ville vinde prisen, men vi er selvfølgelig meget stolte over at modtage den.  Jeg må også være ydmyg og sige, at hollandske ING har sin andel i denne pris,” siger Bent Elvin Lystbæk, der er afdelingsdirektør og porteføljeforvalter for Danske Invest.

Fra Holland til Danmark
Før 1. juli 2013 blev fonden forvaltet af hollandske ING Investment Management. Men da stort set hele det investeringsteam, som havde forvaltet fonden gennem mange år, forlod ING i begyndelsen af 2013, blev det besluttet, at Danske Invest Nye Markeder Obligationer skulle insources og fremadrettet forvaltes lokalt.

”Siden insourcingen er det lykkedes os at få samlet et rigtig godt team med meget stærke kompetencer på området. Morningstars pris vidner om, at vi er på rette vej,” siger Bent Elvin Lystbæk. Foruden ham selv består holdet bag fonden af senior porteføljemanager Jacob Ellinge Nielsen, seniorøkonom Thomas Haugaard og økonom Sorin Ioan Pirau

Udover dagens Morningstar Award har fonden fem ud af fem mulige stjerner hos analysevirksomheden, og ved indgangen til marts 2015 havde fonden opnået et afkast på 2,24 procent hidtil i 2015.

Husk, at historiske afkast ikke er nogen garanti for fremtidige afkast.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.