• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Man-fre: 09.00 - 17.00

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 17.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 21.00
  Fredag:      08.00 - 18.00
  Lørdag:     10.00 - 18.00
  Søndag:    10.00 - 21.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

Del

Derfor skal du tage stilling til dine udbytter nu

I løbet af de kommende uger vil de fleste investeringsforeninger i Danmark udbetale udbytter til deres investorer. Her får du en lynguide til, hvad udbytter er og hvorfor det er vigtigt, at du forholder dig til dem inden den 4. februar klokken 16.

Hvad er udbytter?

Når du er investeret i aktier, kan afkastet komme fra både kursstigningerne og udbytter. Et udbytte er et lille stykke af et selskabs værdi, som udloddes kontant til investorerne på baggrund af udviklingen og overskuddet i selskabet i det forgangne år.
 

Hvem er udbytter relevant for?

Hvis du er investeret igennem en investeringsforening som fx Danske Invest, er det formentligt relevant for dig. Langt de fleste investeringsfonde i Danmark er nemlig såkaldte udloddende fonde, der årligt udbetaler udbytter til sine investorer.
I Danske Invest kan du se på navnet, om aktiefonden er udloddende. Vores udloddende fonde er markeret med ”Klasse d.” i fondsnavnet. D’et står for dividende, der er et andet ord for udbytter.
 

Hvad sker der, når udbytterne bliver udbetalt?

Når en fond udbetaler udbytte til investorerne, bliver udbyttet taget fra fondens samlede værdi. Derfor vil du opleve, at kursen falder på fonden svarende til størrelsen af udbyttet. Investerer du i aktiefonde for almindelig fri opsparing, bliver der dog først fratrukket aconto udbytteskat, før pengene bliver udbetalt til kontoen. SKAT bliver også automatisk informeret om dine udbytter, så du i sidste ende får betalt den korrekte skat af alle udbytter.
 

Hvad skal jeg gøre med mine udbytter?

Har du ikke brug for dine udbytter her og nu, kan det være en rigtig god idé at geninvestere pengene. På den måde sikrer du dig, at pengene arbejder videre for dig og ikke bliver udbetalt til en bankkonto til lav eller ingen rente.

Hvordan geninvesterer jeg mine udbytter?

Vil du ikke selv stå for geninvesteringen, men gerne nyde godt af effekterne, kan du få din bank til automatisk at geninvestere dine udbytter i de samme fonde, som udbytterne er udbetalt fra. Så opnår du samtidig en besparelse, fordi udbytterne geninvesteres omkostningsfrit – dvs. uden at du skal betale kurtage og såkaldt emissionstillæg.
 

Hvor lang tid har jeg til at tage stilling?

Danske Invest udbetaler udbytter den 7. februar. Skal udbytterne geninvesteres automatisk, skal du oprette en geninvesteringsaftale i netbanken senest den 4. februar klokken 16. Det er gratis at oprette aftalen.
 

Sådan opretter du en geninvesteringsaftale:

• Log på netbank
• Vælg Investering
• Vælg Geninvestering 

Dette indhold er alene udarbejdet til orientering og udgør ikke investeringsrådgivning. Vær altid opmærksom på, at historisk afkast og prognoser om fremtidig udvikling ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negativt. Rådfør dig altid med professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage eller afmelde.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.