• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Derfor holder vi fast i emerging markets

En negativ cocktail har ramt emerging markets efter Trumps valgsejr, men vi fastholder vores investeringer.

Klumme af Danske Banks chefstrateg Tine Choi, der er rådgiver for Danske Invest.

Mens de finansielle markeder i USA og Europa har taget pænt imod Donald Trumps valgsejr i sidste uge, er emerging markets blevet hårdt ramt. Emerging markets er de nye markeder i blandt andet Asien og Latinamerika, og her har finansmarkederne reageret ved at sende kurserne på aktier, obligationer og valutaer ned.

De amerikanske renter er steget på forventningen om, at Trump vil skabe vækst og inflation, og det gavner på ingen måde emerging markets. De højere renter og den styrkede dollar over for valutaerne i emerging markets medfører generelt større finansieringsomkostninger for emerging markets-økonomierne. Samtidig har investorerne skelet til Trumps forslag omkring international samhandel, hvor han gennem valgkampen har været fortaler for genforhandling af handelsaftaler samt handelsbarrierer, der skal beskytte de amerikanske selskaber på hjemmemarkedet for at fastholde arbejdspladser i USA. Alt i alt er det en negativ cocktail for emerging markets.

Efterladt i et limbo
Trumps forestående præsidentskab efterlader store spørgsmålstegn. Dels aner vi endnu ikke, hvad han præcist har tænkt sig at gennemføre, nu hvor valgkampens markante retorik er et overstået kapitel, og dels aner vi ikke, om han rent faktisk vil kunne få gennemført noget som helst i Kongressen. Det efterlader os og investorerne i et limbo, og indtil videre synes reaktionen at være at trække følehornene til sig i forhold til emerging markets.

I Danske Bank fastholder vi dog indtil videre den overvægt i emerging markets-obligationer i lokal valuta, som vi også havde før valget i USA. Dvs. at vi fortsat har en højere andel af emerging markets-obligationer i lokal valuta i vores porteføljeløsninger, end vi forventer at have på lang sigt. Det er der flere årsager til:

LÆS OGSÅ: Potentiale og risici som investor i emerging markets-obligationer

Inde i en opsvingsfase
De globale vækstudsigter er uændrede, og kommer Trump igennem med sine finanspolitiske lempelser, kan det løfte den amerikanske vækst yderligere. Derudover er der trods alt ikke noget, der endnu har ændret sig rent realøkonomisk. Det gælder også for emerging markets, som aktuelt er inde i en opsvingsfase godt hjulpet af stabiliseringen i Kina og ikke mindst af, at de udfordrede økonomier i Rusland og Brasilien lader til at have lagt vækstbunden bag sig.
 
Samtidig forventer vi, at dollar skal svækkes på længere sigt, samt ikke mindst at den senere tids rentestigninger er overgjorte. Og endelig skal man huske på, at selvom højere globale renter isoleret set er negativt for emerging markets, så vil det typisk være positivt for investorernes risikoappetit og dermed appetitten på investeringer i emerging markets, hvis renterne stiger af den rigtige årsag – fx tiltagende vækst.

Undervægt i Mexico
Men vi holder selvsagt øje med eventuelle nye meldinger fra Trump, som kan ændre på de fundamentale forhold i emerging markets, og samtidig skal det nævnes, at vi i vores porteføljeunivers har en undervægt af obligationer fra Mexico, som efter valget er blevet hårdt ramt af et markant fald i den mexicanske valuta peso.

Når det gælder aktier i emerging markets, fastholder vi indtil videre den neutrale vægt i vores porteføljeløsninger, som vi havde før valget. Det samme gælder for emerging markets-obligationer i hård valuta som dollar og euro.

Danske Invest har fonde med både emerging markets-obligationer i hård valuta og i lokal valuta samt emerging markets-aktier.

Hård valuta

Lokal valuta

Aktier
 

Ovenstående er ikke investeringsrådgivning. Tal altid med en investeringsrådgiver, hvis du overvejer at foretage en investering.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.