• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Danske Invest Teknologi: Enorm fokus på datasikkerhed

De kommende år byder på massive investeringer i digital sikkerhed fra både stater, virksomheder og private, og det kan du nyde godt af som investor.


Datasikkerhed stod øverst på agendaen fredag, da Barack Obama inviterede ledelsen fra de største amerikanske teknologivirksomheder til topmøde i Det Hvide Hus. Mødets formål var at skabe et samarbejde mellem de nationale sikkerhedstjenester og teknologiselskaberne i kampen mod et stigende antal hackerangreb. Mødet kom i stand efter Obamas State Of The Union tale i januar, hvor han sagde:

”Intet land eller ingen hacker skal være i stand til at lukke vores netværk, stjæle vores virksomheders viden eller invadere de amerikanske familiers privat liv – især ikke vores børns. Hvis vi ikke gør noget, efterlader vi vores nation og økonomi sårbare.”

Gæstelisten til sikkerhedstopmødet talte blandt andet direktører og sikkerhedsrepræsentanter for Apple, Facebook, Google, Yahoo og Microsoft. Siden 2013 har store hackerangreb blandt andet gået ud over storbanken JP Morgan og supermarkedskæden Target, hvor det berørte henholdsvis 83 og 110 millioner af virksomhedernes kunder.

Marked i vækst

Hackerne bliver mere sofistikerede, og angrebene bliver hyppigere, hvilket øger investeringerne i databeskyttelse i de kommende år. Verdens største it-analysefirma, Gartner, forventer, at globale investeringer i digital sikkerhed vækster med 8,2 procent i 2015, til 76,9 milliarder dollar. Alene i USA har Barack Obama efterspurgt et budget på 14 milliarder dollar for 2016, der udelukkende skal gå til at forstærke indsatsen mod hackere og andre digitale trusler. Som investor kræver det stor ekspertise at kunne udpege branchevinderne, fordi teknologien er i konstant udvikling, så selskabernes markedsposition ændrer sig løbende.

”Som investor skal du forstå, at datasikkerhed er en investeringstrend, så du skal være påpasselig med at blive forelsket i bestemte virksomheder. Du skal være villig til at skifte rundt mellem selskaber,” forklarer Lars Skovgaard Andersen, der er investeringsstrateg i Danske Invest.

Fond i topform

Hvis du ønsker, at din portefølje får eksponering mod den voksende datasikkerhedsbranche, er fonden Danske Invest Teknologi et godt bud. Investeringsfonden er i øjeblikket eksponeret mod sikkerhedsselskabet Palo Alto Networks, der er markedsledere i at designe avancerede firewalls. En firewall beskytter mod angreb fra eksterne kilder som hackere. Palo Alto Networks, der vægter 3,12 procent af Danske Invest Teknologi, har på et år givet et afkast på 83,6 procent.

”Alle mennesker har brug for at beskytte deres data, så emnet får meget opmærksomhed for tiden, men selskabernes valuering skal være rigtig. Lige nu synes vi, at Palo Alto Networks er spændende, men det kan sagtens ændre sig,” siger Lars Skovgaard Andersen, der er investeringsstrateg  i Danske Invest.

Danske Invest Teknologi har fem stjerner i Morningstar Rating, og sidste år præsterede fonden et afkast på 27,15 procent, mens januar måned 2015 bød på 3,19 procent. Du skal altid huske, at historiske afkast ikke er nogen garanti for fremtidige afkast.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.