• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
    Find
  • Hovednummer

    +45 3333 7171

    • Man-fre: 09.00 - 17.00

    Investering Direkte

    +45 5585 0435

    Man-fre: 09.00 - 17.00

    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

    Support til Netbank
    70 105 501
    Man-tors: 08.00 - 21.00
    Fredag:      08.00 - 18.00
    Lørdag:     10.00 - 18.00
    Søndag:    10.00 - 21.00

    Spær dit kort
    70 20 70 20

    Bliv kunde

    70 10 17 08

DelClose

Danske Invest får hæder for østeuropæisk fond

Fonden Danske Invest Østeuropa har på 10 års sigt klaret sig så godt, at den nu er blevet hædret med en eftertragtet Lipper awards fra Thomson Reuters. Chefporteføljerådgiveren peger på stabilitet og erfaring som vigtige årsager til successen.

Blandt 35 nordiske konkurrenter er fonden Danske Invest Østeuropa blevet tildelt en Lipper award for sit afkast de seneste 10 år. Prisen bliver uddelt af det finansielle nyhedsbureau Thomson Reuters, og Danske Invests chefporteføljerådgiver for østeuropæiske aktier, Morten Lund Ligaard, forklarer, hvad der over de sidste 10 år har gjort, at fondene har klaret sig bedre end markedet og konkurrenterne.

”Helt generelt har vi haft stor stabilitet og derved stor erfaring. Ingen har fx forladt vores østeuropæiske porteføljeteam de sidste 10 år,” siger Morten Lund Ligaard.

Han forklarer, at den samlede erfaring i teamet er vigtigt for resultatet. Samtidig lægger teamet stor vægt på at besøge de selskaber, der investeres i, for bedre at forstå dem.

Målet med fonden Danske Invest Østeuropa er at opnå et afkast, der mindst svarer til markedsafkastet på det østeuropæiske aktiemarked. Fonden investerer fortrinsvis i aktier i selskaber, der er hjemmehørende i, eller som har hovedaktivitet i Østeuropa eller Tyrkiet. Porteføljen indeholder typisk ca. 50 selskaber. Primo marts i år havde Danske Invest Østeuropa 37,5 pct. af sine investeringer inden for finans og 25,8 pct. inden for energi.

Ifølge Morten Lund Ligaard er den finansielle sektor i Østeuropa generelt i bedre stand end bankerne i Vesteuropa. Mens den finansielle sektor i Vesteuropa har haft begrænset eller ingen vækst i en årrække, har finanssektoren i Østeuropa generelt haft pæne vækstrater.

”Bankerne har været fokuseret på ret simpel bankdrift med ind-og udlån, og blev ikke ramt så hårdt under finanskrisen. De brændte ikke inde med eksempelvis de subprime lån, som ramte mange andre banker,” siger Morten Lund Ligaard.

Porteføljeteamet bag Danske Invest Østeuropa er Ole Gotthardt, Morten Lund Ligaard, Måns Beckeman og Sandra Jankovic.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.