• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Danske Invest: Billigere produkter og mere enkel struktur

Danske Invest forenkler sin omkostningsstruktur med virkning fra 1. juli. Forenklingen betyder lavere priser og større transparens.

Danske investorer vil fremover opleve en billigere og mere enkel omkostningsstruktur, når de køber investeringsbeviser i Danske Invest.
 
Med virkning fra 1. juli falder den årlige omkostning i procent (ÅOP) i gennemsnit med 0,10 procentpoint, hvilket svarer til en besparelse for den typiske investor på omkring fem pct.
 
Tegningsprovision falder bort
Som et led i den nye omkostningsstruktur falder tegningsprovisionen helt bort fra Danske Invests investeringsforeninger. Tegningsprovision er en betaling, som bankerne hidtil har fået fra Danske Invest ved salg af Danske Invest-investeringsbeviser til bankernes kunder. Samtidig justeres managementhonorarer opad i visse afdelinger, men samlet set vil ændringerne årligt spare investorerne for et tocifret millionbeløb.
 
”Investorerne har udsigt til, at ÅOP vil falde i 82 ud af 102 afdelinger, mens de resterende afdelinger forbliver uændrede. Ud over prisnedsættelsen skaber forenklingen en øget transparens i vores omkostningsstruktur, efter at tegningsprovisionen helt bortfalder, ” siger Morten Rasten, adm. direktør for Danske Invest Management.
 
Fjernelsen af tegningsprovisionen har i øvrigt den ekstra fordel, at det fremadrettet bliver billigere for den enkelte kunde at lægge porteføljen om og købe nye investeringsbeviser.
 
En række af forbedringer
Inden for de seneste år har Danske Invest flere gange forbedret sine tilbud til investorerne. Den seneste strukturændring og prisnedsættelse skal ses som et led i denne løbende udvikling af produktudbuddet, som skal være konkurrencedygtige på både pris, kvalitet, udvalg, information og rådgivning.
 
”Og med prisnedsættelsen fortsætter Danske Invest med at høre til den billigste tredjedel på markedet for investeringsforeninger i Danmark,” siger Morten Rasten.
 
Ændringerne gælder alene for Danske Invest-afdelinger distribueret i Danmark.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.