• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Danske Capital køber indeksobligationer til Mix-afdelingerne

Danske Capital har besluttet at sælge ud af de danske obligationer og i stedet købe indeksobligationer.

Danske Invests Mix-afdelinger forvaltes af Danske Capital, der netop har besluttet at sælge danske obligationer til fordel for globale indeksobligationer. Det skyldes, at Danske Capital på flere områder mener, at indeksobligationer vil være en fordel for porteføljen, bl.a. spiller renterisikoen en væsentlig rolle.

”Med de seneste rentestigningerne vurderer vi, at lange renter ikke vil stige væsentligt resten af året. Vi forventer, at en eventuel rentestigning vil komme på baggrund af stigende inflation – og i så fald vil indeksobligationerne opveje kurstabet,” siger Søren Blem-Brynov fra Danske Capital.

Følger inflationen
Hele ideen bag investeringen i indeksobligationer er, at renten er fleksibel og ændrer sig, så den afspejler det aktuelle inflationsniveau. Derfor kan indeksobligationer i modsætning til traditionelle obligationer, der har en fast pålydende rente, bruges til at sikre en opsparing mod inflation.

De indeksobligationer, der indgår i Danske Invests afdelinger med globale indeksobligationer, er alle udstedt af stater og har dermed en sikkerhed på niveau med traditionelle statsobligationer. Og de er spredt over hele verden.
Derudover vurderer Søren Blem-Brynov, at globale indeksobligationer efter betydelige kurstab i maj vil klare sig bedre fremadrettet, idet han forventer højere inflation end markedet.

”Indeksobligationer er blevet ramt ekstra hårdt, fordi inflationen lige nu er både lav og lavere end ventet verden over. På lang sigt forventer vi, at inflationen vil ligge højere end de aktuelle forventninger i markedet. Ikke mindst i lyset af at både den amerikanske og engelske centralbank har højere fokus på vækst end inflation.”
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.