• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Danske aktier har fået god start på 2013

Afdeling Danske Invest Danmark har fået en god start på 2013. Én af nøglerne til succes for chefporteføljerådgiver Jesper Poll er selvstændige analyser og aktieudvælgelse.

Det går godt for investeringerne i danske aktier i Danske Invest. I løbet af første halvår af 2013 har afdeling Danmark givet et afkast på 13,00 pct. – 1,26 pct. bedre end benchmark.  Danmark Fokus er oppe med 14,74 pct., det er 3,00 pct. bedre end benchmark. Ifølge chefporteføljerådgiver Jesper Poll skal den fine start blandt andet ses på baggrund af en række ændringer i teamet bag danske aktier i Danske Capital, der rådgiver Danske Invest om investeringer i danske aktier.
I slutningen af 2011 lavede Danske Capital om på holdet bag udvælgelsen af danske aktier, så den fik en endnu mere analytisk tilgang til arbejdet, og der blev ansat en ny rådgiver i teamet. Og ifølge Jesper Poll har det gjort en forskel.

Stå på egne ben
”Vi ville gerne stå endnu mere på egne ben med hensyn til analyser af virksomhederne, så vi kunne gøre os mere uafhængige af analyser fra forskellige børsmæglere. Det har skabt en endnu bedre dynamik, som betyder, at vi som team står rigtig stærkt,” siger Jesper Poll.

Særligt i 2013 er der sket en forbedring af afkastet, og både afdeling Danmark, Danmark Akkumulerende og Danmark Fokus ligger over deres respektive benchmark. Men hvad har Jesper Poll og hans kolleger gjort anderledes end de andre spillere på markedet?

”Vi har haft en overvægt i et par udvalgte banker. Det har vist sig at være en god ide. Samtidig har vi taget nogle turnaround-cases og overvægtet dem. Det er en del af vores strategi. Det drejer sig f.eks. Pandora samt Vestas, som vi købte i slutningen af 2012,” siger Jesper Poll og fortæller, at især Vestas har udgjort et pænt bidrag de seneste måneder. Faktisk har Jesper Poll og hans kolleger solgt en del af Vestas-aktierne for at tage noget profit hjem i kølvandet på stigningerne.

Særlig interesse i turnaround-selskaber
Netop turnaround-cases er en særlig del af strategien bag aktieudvælgelsen, som både Vestas og Pandora er eksempler på.

”Vi kan godt lide cases, hvor vi kan se forandringer, og hvor der er noget potentiale, hvis det går, som vi tror. Vestas er et godt eksempel på det. Her mødtes vi med forskellige dele af ledelsen og brugte lang tid på at analysere de ændringer, de havde planlagt samt det marked, som de opererer i. Her var vi overbeviste om, at de interne ændringer, der er ved at ske i Vestas giver god mening, og samtidig vurderer vi, at markedet for vindenergi ikke bliver forværret yderligere. Det er et skoleeksempel på, hvordan vi skal arbejde,” forklarer Jesper Poll.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.