• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

Del

Chefstrateg: køb europæiske aktier nu

Danske Invests chefstrateg Bo Bejstrup Christensen anbefaler at opvægte europæiske aktier, og som investor har du flere muligheder, alt efter hvor risikovillig du er.

Tiden er inde til at påtage dig større risiko som investor og skrue op for andelen af europæiske aktier i din portefølje. Sådan lyder den overordnede melding fra Danske Invests chefstrateg Bo Bejstrup Christensen, der øjner de første tegn på stabilisering i den økonomiske vækst i euro-området.

”Faktisk forventer vi en moderat stigning i væksten i euro-området i første del af 2015, drevet af den lave oliepris, bedre lånemuligheder, løs pengepolitik og den svagere euro, der styrker selskabernes konkurrenceevne,” forklarer han.

Alt i alt bliver han stadig mere overbevist om, at vi nærmer os et vendepunkt for væksten i euro-området og dermed også bedre tider for europæiske aktier. Hidtil har det ellers været amerikanske aktier, der her været den dominerende succeshistorie i 2014.

Senest har også den store amerikanske investeringsbank Goldman Sachs anbefalet at vægte op i europæiske aktier. De fremtidige europæiske vindere kan blandt andet blive selskaber med stor global eksport, der får en åbenlys fordel af udviklingen i eurokursen. Ved årets start kostede 100 euro 137,8 US-dollar, men kursen er i løbet af 2014 faldet støt til 123,6 US-dollar i dag – og den svækkede eurokurs gør europæiske produkter billigere og dermed mere attraktive globalt. 
 
Find den rigtige risiko for dig
Som investor har du flere muligheder, hvis du vil placere dig i investeringsbeviser med fokus på europæiske aktier, afhængig af din risikoprofil og dit temperament:

DET FORSIGTIGSTE VALG er at gå efter udbytteaktier i afdelingen Danske Invest Europa Højt Udbytte. Her er der fokus på europæiske selskaber, der år efter år udbetaler fornuftige udbytter til deres aktionærer, og det er generelt veldrevne selskaber med sunde forretningsmodeller og stabil indtjening, herunder mange selskaber inden for bl.a. forsikring, dagligvarer og forsyning. Som investor vil din samlede risiko i porteføljen være lavere eller på niveau med det bredere europæiske aktiemarkedet. Det er bestemt ikke de aktier, der skyder mest i vejret i gode tider, men til gengæld er det heller ikke de aktier, der falder mest i dårlige tider.
 
STANDARDVALGET er afdelingen Danske Invest Europa med fokus på at håndplukke de bedste investeringer i forhold til risiko på tværs af Europa. Risikoen er lidt højere end for udbytteaktier, og tilsvarende også det potentielle afkast. Det primære investeringsfokus er på store og mellemstore selskaber, og blandt de aktier, der vægter tungt i porteføljen, finder du bl.a. Nestle, Allianz, ING, Bayer og SAP.
 
DET LIDT MERE RISIKOVILLIGE VALG er at investere i afdelingen Danske Invest Europa Small Cap, der – som navnet indikerer – fokuserer på mindre og mellemstore europæiske selskaber. Denne type aktier oplever historisk set større kursudsving og dermed højere risiko for dig som investor end afdelingerne Danske Invest Europa og Danske Invest Europa Højt Udbytte omtalt oven. Det betyder, at du som investor potentielt kan få højere afkast under en optur, men tilsvarende løber større risiko i dårlige tider.
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.