• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Chefanalytiker: Udsigt til robust vækst i USA

Frederik Engholm-Hansen, chefanalytiker i Danske Invest, er netop kommet hjem fra USA med kufferten fuld af gode nyheder. Der er nemlig vækst at spore i USA - og det vil også smitte af på Europa. Se en video med Frederik Engholm-Hansen her.

F6BFE45F7DD50674

Hen over sommeren må investorerne leve med, at deres investeringer vil gå op og ned i værdi. I kølvandet på forårets udmeldinger fra den amerikanske centralbank, der skabte en del furore på finansmarkederne, vil markederne nemlig fortsat være nervøse. Der er dog tegn på, at markederne er ved at falde til ro, og kigger vi længere frem, slår Frederik Engholm-Hansen mere positive toner an. I USA kan man endda få højere vækst end længe.

Først nervøsitet, så vækst
Ved en tale i maj satte chefen for den amerikanske centralbank, Ben Bernanke, en bølge af spekulation i gang omkring den fremtidige pengepolitik i USA. Siden finanskrisen har centralbanken opkøbt store mængder stats- og realkreditobligationer og dermed holdt renten lav. Ben Bernanke fastslog, at hvis økonomien voksede som forventet, ville centralbanken nedjustere deres opkøb allerede i år. Finansmarkederne på tværs af obligations- og aktiemarkeder reagerede yderst negativt med relativt store tab til følge.

"Humlen er, at markederne nu skal vænne sig til en situation, hvor diskussionen ikke længere skal handle om, hvor lempelig pengepolitikken skal være, men om, hvor meget den skal strammes," siger Frederik Engholm Hansen. 

Det er dog vigtigt at huske på, hvorfor pengepolitikken forventes at blive strammet. Frederik Engholm-Hansen forventer, at amerikansk vækst tiltager i andet halvår 2013 og vokser over sit langsigtede potentiale i 2014. Så de stigende renter vil blive ledsaget af øget indtjening i virksomhederne, hvilket vil understøtte aktiemarkerne. Og de positive tendenser i USA forventer han vil være grænseoverskridende i den forstand, at det vil gavne hele den globale økonomi.  
 
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.