• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Aktieforvalterens travle efterår

Danske Invests eksperter rejser i øjeblikket verden rundt for at finde de bedste langsigtede investeringer.

Efterårsmånederne er en travl tid for Lars Thørs og resten af hans team i Danske Invest. Han er chef for europæiske og globale aktier for Danske Invest, og den travle tid hænger sammen med, at netop efterårsmånederne kan have stor betydning for, hvilke globale aktier der bliver købt op og solgt fra af investorer verden over.

Det er nemlig højsæson for sektorkonferencer og de børsnoterede selskabers kapitalmarkedsdage, og aktieanalytikere og investorer rejser i disse måneder langt for at se nærmere på, hvilke virksomheder, der vil blive de bedste investeringer over de kommende år.

”Sektorkonferencer og kapitalmarkedsdage er en meget vigtig brik i udvælgelsen af de bedste langsigtede investeringer. Det giver en viden og en inspiration, som det simpelthen ikke er muligt at få ved at sidde på sin stol hjemme på kontoret,” siger Lars Thørs.

Han har det overordnede ansvar for Danske Invest-afdelingerne for europæiske og globale aktier – EuropaEuropa Small Cap, Europa Fokus, Europa Højt Udbytte samt Global Stockpicking, Global Højt Udbytte og Global Plus.

”Den viden man får på disse dage kan afgøre, om man efterfølgende går væk fra en potentiel investeringscase, omvendt kan det også bekræfte en interessant case,” tilføjer han.

40 møder på fem dage
Lars Thørs deltager selv i en konference i Hongkong, hvor han har godt 40 møder på fem arbejdsdage.

Konferencens overskrift er emerging markets med primært fokus på Asien.

”Mange asiatiske virksomheder vil være repræsenteret, og flere af de tungeste eksperter på området vil tale om markederne og den makroøkonomiske situation i Asien,” siger Lars Thørs.

Sektorkonferencer og kapitalmarkedsdage bliver afholdt overalt i verden. Kapitalmarkedsdage er de børsnoterede selskabers mulighed for at melde ud om fremtidige planer, give et indblik i virksomhedens forretningsmodel og fortælle om deres syn på markedet. På sektorkonferencer deltager mange virksomheder inden for sektoren, eksperter på området holder oplæg om udvikling og mulighederne inden for sektoren, og der vil være input fra andre interessenter.

Både konferencer og kapitalmarkedsdage tiltrækker mange analytikere og investorer fra hele verden.

”En sektorkonference er en mulighed for at få nye idéer til investeringer. Man får en føling med, hvad der rører sig i sektoren. Hvad der er på vej frem, hvad man måske skal holde sig fra, og man får mulighed for at tale med de største eksperter inden for området,” siger Lars Thørs og tilføjer:

”Kapitalmarkedsdagene giver et indgående indblik i, hvad der foreg&arinp; i virksomheden og et klart overblik over fremtidsmulighederne og udfordringerne for virksomheden,” siger Lars Thørs.

Møder med ledelsen i selskaber
Både på kapitalmarkedsdage og sektorkonferencer er det typisk muligt at sætte møder op med ledelsen i de selskaber, der deltager i konferencerne eller som afholder kapitalmarkedsdag.

På konferencen i Hongkong har Lars Thørs møder med ledelsen hos både de virksomheder, som han og teamet allerede har investeringer i, og de virksomheder, som de overvejer at købe op i. Derudover har han aftalt møder med ledelsen i de konkurrerende virksomheder og eksklusive møder med en lang række Asien-eksperter.

 ”Det, at tale ansigt til ansigt med ledelsen, giver en særlig føling med en investeringscase. Man kan fornemme meget omkring en virksomhed, når man sidder over for folk og diskuterer selskabet eller konkurrenter. På samme måde giver det meget at tale med sektoreksperter om, hvad der rører sig,” siger Lars Thørs.

Lars Thørs' team, som består af 16 forvaltere og analytikere, skal på sektorkonferencer og kapitalmarkedsdage over de kommende måneder – så forskellige steder som London, Houston, Singapore, New York, Frankfurt og Stockholm.

Når Lars Thørs og resten af teamet vender tilbage til København efter konferencer og kapitalmarkedsdage rundt om i verden, venter et stort arbejde med at analysere den indsamlede information.
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.