• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Afrikanske aktier starter året godt

Danske Invests nye Afrika-afdeling er kommet godt fra start siden lanceringen i november sidste år. Især aktiemarkedet i Egypten har udviklet sig stærkt.

Det egyptiske aktiemarked oplevede en helt forrygende start på året, og aktierne i det egyptiske eliteindeks Egyptian Case 30 Index steg med 28,4 pct. i januar. Især selskaber i porteføljen som EZZ Steel og TMG har haft en forrygende januar måned i Egypten og er med til at trække Danske Invest Afrika frem.

Danske Invest afdeling Afrika blev lanceret 29. november 2011 og kom således på markedet på et strategisk godt tidspunkt i forhold til det egyptiske aktiemarked. Stigningen på knap 30 pct. for de største aktier på den egypiske børs skal således ses i forhold til et fald på næsten 50 pct. i 2011. Det er især et roligt parlamentsvalg, der overraskede mange observatører og kommentatorer betydeligt, der får en del af æren for de store kursstigninger i Egypten.

Tilfredsstillende resultat
”Resultatet i afdelingen var tilfredsstillende, taget vores overordnede forsigtige indstilling i betragtning. Nøglebidragsyderne var vores egyptiske selskaber og First Bank i Nigeria,” forklarer Investec Asset Management, der er porteføljemanager for afdelingen, om udviklingen i årets start. Og netop banksektoren i Nigeria har Investec store forventninger til.

”Vi er begejstrede over de langsigtede muligheder i den nigerianske banksektor, hvor prissætningen er lav, selv om selskaberne øger deres værdi og overskud kombineret med sunde balancer som helhed,” forklarer Investec.
Investec har sammensat investeringsporteføljen i afdelingen, så den har både defensive aktier og cykliske aktier.

Miks af defensive og cykliske aktier
”Overordnet set er porteføljen sammensat af et miks af defensive aktier og cykliske aktier, og vi fokuserer på at identificere langsigtede investeringsmuligheder af høj kvalitet. Vi vil fortsætte med en forsigtig og konservativ portefølje i det nuværende marked,” forklarer Investec.

Investec tager forbehold for de store kursstigninger i starten af året, da selskabet ikke mener stigningerne helt kan retfærdiggøres, da de globale risici ikke har ændret sig. Investec mener dog overordnet set stadig, at de faktiske risici ved at investere i Afrika er mindre, end mange vurderer.

I løbet af de seneste tre måneder (pr. 20. marts 2012) er Danske Invest Afrika steget med godt 13 pct.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.