• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

Afdeling Østeuropa får topkarakter hos Morningstar

Det uafhængige analysebureau Morningstar har talt: Afdeling Østeuropa er blandt de bedste på sit felt.

Østeuropæiske aktier levede i 2013 en omtumlet tilværelse, hvor udviklingen endte med, at aktieindekset endte året med et minus på 8,5 pct. Alligevel har portefølje teamet for fonden i Danske Capital -  Ole Gotthardt, Måns Beckeman, Morten Ligaard og Sandra Jankovic styret sikkert gennem året og formået at begrænse investorernes tab til 3,66 pct. Blandt andet på den baggrund – samt de seneste års afkast i afdelingen – belønner Morningstar nu afdelingen med topkarakter: fem stjerner. Det betyder, at afdelingen er blandt de 10 pct. bedste i sin kategori.

”Strategien for afdelingen er at udvælge selskaber i regionen baseret på analyser af fundamentale forhold. Det vil sige blandt andet selskabernes specifikke forretningsudvikling, deres kvalitet eksempelvis i forhold til markedsposition og ledelse samt værdifastsættelse,” forklarer chefporteføljerådgiver Ole Gotthardt fra Danske Capital, der rådgiver Danske Invest om østeuropæiske aktieinvesteringer.

Strategien bærer frugt
Og den strategi har vist sig at bære frugt. Ud over et merafkast i forhold til benchmark sidste år har afdelingen slået sit benchmark i fire ud af de seneste fem år.

Østeuropa bliver betragtet som en del af nye markeder, og selv om disse markeder generelt har oplevet store kursudsving både sidste år og i de første måneder af 2014, har Ole Gotthardt generelt positive forventninger til udviklingen i de østeuropæiske aktier i den kommende periode.

Drager fordel af spirende opsving i Europa
”De østeuropæiske lande drager fordel af det spirende opsving i Europa – ikke mindst fordi hovedparten af landenes eksport går dertil og særligt til Tyskland. Væksten i en række lande er derfor voksende, hvilket også BNP tal for første kvartal i Polen, Ungarn, Rumænien og Tyrkiet vidner om, og vi forventer, at det indenlandske forbrug og investeringer sammen med eksporten vil bidrage til en noget højere økonomisk vækst i 2014 og 2015,” fortæller Ole Gotthardt.

Konflikten i Ukraine er dog fortsat en usikkerhedsfaktor for udviklingen særligt i Rusland, men her er aktiemarkedet også værdifastsat til under halvdelen af de nye markeder generelt, hvis man måler på prisen i forhold til indtjeningen.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.