• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet

  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00

  Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08

Del

Afdeling Østeuropa får topkarakter hos Morningstar

Danske Invests afdeling Østeuropa er blandt de bedste på sit felt. Afdelingen har netop fået topkarakter – fem stjerner – af det uafhængige analysebureau Morningstar.

Det uafhængige analysebureau Morningstar har talt: Afdeling Østeuropa er blandt de bedste  på sit felt.

Østeuropæiske aktier har i 2013 levet en omtumlet tilværelse, hvor udviklingen indtil udgangen af oktober har været negativ med 1,3 pct. Alligevel har porteføljerådgiver Ole Gotthardt og hans kolleger i Danske Capital styret sikkert gennem året og formået at give investorerne et positivt afkast på deres investeringer på 2,9 pct. Blandt andet på den baggrund – samt de seneste års afkast i afdelingen – belønner Morningstar nu afdelingen med topkarakter: fem stjerner. Det betyder, at afdelingen er blandt de 10 pct. bedste i sin kategori.

”Strategien for afdelingen er at udvælge selskaber i regionen baseret på analyser af fundamentale forhold. Det vil sige blandt andet selskabernes specifikke forretningsudvikling, deres kvalitet eksempelvis i forhold til markedsposition og ledelse samt værdifastsættelse,” forklarer chefporteføljerådgiver Ole Gotthardt fra Danske Capital, der rådgiver Danske Invest om østeuropæiske aktieinvesteringer.
Strategien bærer frugt
Og den strategi har vist sig at bære frugt. Ud over et merafkast i forhold til benchmark i år har afdelingen slået sit benchmark i tre ud af de seneste fire år.

Østeuropa bliver betragtet som en del af nye markeder, og selv om disse markeder generelt ikke har klaret sig så godt i år, har Ole Gotthardt generelt positive forventninger til udviklingen i de østeuropæiske aktier i den kommende periode.

Drager fordel af spirende opsving i Europa
”De østeuropæiske lande drager fordel af det spirende opsving i Europa – ikke mindst fordi hovedparten af landenes eksport går dertil og særligt til Tyskland. Væksten i regionen er derfor voksende, og vi forventer, at det indenlandske forbrug og investeringer sammen med eksporten vil bidrage til en noget højere økonomisk vækst i 2014 og 2015 sammenlignet med i år,” fortæller Ole Gotthardt. Samtidig understreger han, at de østeuropæiske aktier er billigt prissat.

”Det er positivt for udviklingen på de østeuropæiske aktiemarkeder, at værdiansættelsen er lavere end i de nye markeder generelt,” forklarer Ole Gotthardt.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.