• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
  Find
 • Hovednummer

  +45 3333 7171

  • Kontakt os hele døgnet


  Investering Direkte

  +45 5585 0435

  Man-fre: 09.00 - 18.00
  Support til Netbank
  70 105 501
  Man-tors: 08.00 - 23.00
  Fredag:     08.00 - 20.00
  Lørdag:     09.00 - 19.00
  Søndag:    09.00 - 23.00

  Spær dit kort
  70 20 70 20

  Bliv kunde

  70 10 17 08
Del

4 tendenser inden for teknologiaktier

Danske Invests porteføljerådgiver inden for teknologiaktier peger her på fire tendenser, hvis du overvejer at investere i teknologi-aktier lige nu.

Teknologiaktier havde et forrygende 2013, og Danske Invests afdeling med teknologi-aktier steg med knap 37 pct. sidste år. Men der er samtidig stor usikkerhed omkring kursudviklingen på teknologi-aktier, og det kan være svært at vide, hvor det næste guldæg ligger begravet.

Walter Price fra Allianz Global Investors rådgiver Danske Invest om teknologiaktier. Han peger her på fire områder, investorer kan være særligt opmærksomme på i øjeblikket.

Cloud computing vinder frem
Walter Price er overbevist om, at cloud computing fortsat vil vinde frem. Cloud computing er et begreb, der dækker levering af software, service og tjenesteydelser via internettet. Ifølge porteføljerådgiveren kan investorer holde øje med virksomheder, der udbyder denne type tjenester.

”Cloud computing fjerner virksomhedernes dilemma med at holde budgetterne i ro, mens udgifterne til IT-infrastrukturen stiger. Med cloud computing kan virksomhederne abonnere på det, de har brug for, og som giver dem værdi her og nu,” siger Walter Price.

Sociale medier bliver stærkere
De sociale medier har udviklet sig til også at omhandle underholdning. De sociale medier er ifølge Walter Price blevet en platform, hvor applikationer og spil bliver udbredt. Det gør dem interessante, fordi det øger deres værdi.

”De sociale platforme klarer sig godt, fordi annoncører opnår bedre resultater i disse kanaler. Det sociale er stadig det basale, men der bliver lagt applikationer oven på. Dine venner hjælper dig med at finde de apps, der er sjove og interessante,” forklarer Walter Price.

Teknologi i bilbranchen vinder mere frem
Elbiler med Tesla i front har vundet massivt frem det seneste år, og ifølge Walter Price vil tendensen med elbiler fortsætte. Samtidig giver teknologi også nye muligheder for førerløse biler. Her mangler bare myndighedernes godkendelse. Teknologien er i dag til stede.

”Elbiler vinder frem, og i eksempelvis Kina er der et stort potentiale. Ikke kun fordi der er stigende efterspørgsel efter biler, men også på grund af forureningsproblematikken. Jeg vurderer, at elbil-markedet kan vokse meget i Kina, ligesom ny teknologi generelt vil udvikle bilbranchen,” siger Walter Price.

Pas på ved børsintroduktionerne
Teknologibranchen har været flittige med børsintroduktioner den seneste tid, blandt andet Candy Crush og Twitter. Men Walter Price løfter en pegefinger. Han er ikke begejstret for introduktionerne og har ikke købt de seneste introduktioner til afdelingen med teknologi-aktier hos Danske Invest.

”Mange af disse introduktioner skaber udbud men ikke efterspørgsel, og de gode selskaber forsøger at maksimere prisen på aktierne ved at udstede meget små mængder aktier. Og mange af de nye selskaber på Børsen er der for meget risiko ved,” siger Walter Price.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du til- og afmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.