• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
    Find
  • Hovednummer

    +45 3333 7171

    • Man-fre: 09.00 - 17.00

    Investering Direkte

    +45 5585 0435

    Man-fre: 09.00 - 17.00

    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

    Support til Netbank
    70 105 501
    Man-tors: 08.00 - 21.00
    Fredag:      08.00 - 18.00
    Lørdag:     10.00 - 18.00
    Søndag:    10.00 - 21.00

    Spær dit kort
    70 20 70 20

    Bliv kunde

    70 10 17 08

DelClose

USA's økonomi på rette vej - usikkerheden fortsætter i Europa

Fredag eftermiddag tikkede et vigtigt nøgletal fra den amerikanske økonomi ind, nemlig antallet af nye job. De overraskede positivt og sender USA i den rigtige retning. Men i Europa er usikkerheden stadig markant, og der mangler fortsat politisk afklaring på gældskrisen i Sydeuropa.

De seneste uger er det kommet forskellige nøgletal for både den europæiske og amerikanske økonomi. Og mens  de seneste amerikanske nøgletal overrasker positivt, så ser det anderledes ud i Europa, forklarer chefanalytiker i Danske Invest Bo Bejstrup Christensen.

”Recessionsrisikoen i USA er aftaget i de seneste 6-8 uger, senest i dag (6. oktober 2011, red.), hvor tallene for jobskabelsen viste at det går bedre end ventet, omend beskæftigelsesvæksten stadig er svag. Det bekræfter vores billede af, at opsvinget i USA er på rette spor, og det er vi glade for,” siger Bo Bejstrup Christensen.

Omvendt er erhvervstilliden i Europa faldet yderligere på det seneste, så på den baggrund vurderer Bo Bejstrup, at den ekstreme usikkerhed på markederne fortsætter.

Europa skal gøre arbejdet selv
Han forklarer, at hvis USA fortsat kan præsentere overraskende gode nøgletal for den amerikanske økonomi, så kan USA være med til at vriste Europa fri af krisen. Men omvendt har Europa stadig selv en del arbejde at gøre for at få løst gældsproblemerne i Sydeuropa, der ikke går væk af sig selv – heller ikke hvis USA’s økonomi klarer sig fri af tilbageslag.

”Situationen er meget usikker. Udfaldet kan gå begge veje, siger Bo Bejstrup Christensen og fortsætter:

” Vi står overfor en stor opgave med at få økonomien på rette vej. Vi balancerer stadig på kanten af en recession i Europa, og om det lykkes at undgå den afhænger stadig af politikernes vilje og evne til at få styr på gældskrisen i Sydeuropa. Europa kan stadig spænde ben for sig selv, hvis ikke vi får løst gældskrisen. Pengemarkederne er usikre og stressede, ligesom europæiske aktier er under pres. Der er i høj grad brug for en politisk afklaring så vi kan få ro, siger Bo Bejstrup.

Han peger blandet andet på gældssituationen i Grækenland, der udvikler sig dag for dag med større underskud end ventet og problemer med at overholde kravene fra EU og den internationale valutafond.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.