• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
    Find
  • Hovednummer

    +45 3333 7171

    • Man-fre: 09.00 - 17.00

    Investering Direkte

    +45 5585 0435

    Man-fre: 09.00 - 17.00

    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

    Support til Netbank
    70 105 501
    Man-tors: 08.00 - 21.00
    Fredag:      08.00 - 18.00
    Lørdag:     10.00 - 18.00
    Søndag:    10.00 - 21.00

    Spær dit kort
    70 20 70 20

    Bliv kunde

    70 10 17 08

DelClose

USA overlader optimismen til Europa i andet kvartal

Det seneste halve års aktieoptur kan forventes at afkøle i andet kvartal, hvor vi har en moderat overvægt på aktier og ser størst potentiale i europæiske aktier. Det fortæller Danske Invests chefanalytiker Jan Holst Hansen i sin markedskommentar.

Andet kvartal bliver på mange måder Europas kvartal. Vi går et afgørende præsidentvalg i møde i Frankrig, og det handler ikke blot om, hvem som skal lede Frankrig, men også om EU’s fremtid.

I Europa vurderer vi, at der stadig er for meget pessimisme omkring europæisk politik og for lidt anerkendelse af, at virksomhederne igen tjener penge. I tillæg kan aktiemarkedet i Europa nyde godt af, at der ikke venter renteforhøjelser fra Den Europæiske Centralbank, ECB, på den korte bane i modsætning til USA, hvor vi kan se frem til yderligere to renteforhøjelser inden årets udgang.

Trump-effekten aftager
I USA vokser økonomien stadig pænt over trend, men vi forventer ikke, at væksttempoet vil fortsætte i andet kvartal. Den optimisme, som Trumps lovede skattepakke og varslede investeringer i infrastruktur affødte efter valget, er nu afløst af en mere realistisk tilgang. Vi forventer blandt andet, at Trumps skattepakke kan gå hen og blive en skuffelse.

Selv om den økonomiske vækst vil holde hånden delvist under selskabernes indtjening, er det vores forventning, at de amerikanske aktier vil komme under pres, og at den positive udvikling, som vi så i første kvartal, ikke vil fortsætte. Vi forventer, at stigningerne i de amerikanske aktier generelt vil være flade eller meget moderate i andet kvartal, og at markedet vil opleve øget volatilitet på grund af den politiske usikkerhed og de kommende renteforhøjelser.

Præsidentvalg løber med overskrifterne
Europa oplever stadig rigtig pæn vækst, som vi dog også forventer vil aftage let. Økonomien og aktiemarkederne står ikke som i USA over for kommende renteforhøjelser på den korte bane på trods af, at Den Europæiske Centralbank er blevet mere opmærksom på, at den på et tidspunkt skal begynde at normalisere pengepolitikken. Taber EU-modstanderen Marine Le Pen som ventet præsidentvalget til den mere moderate Emmanuel Macron, kan Europas aktier gå rigtig pæne stigninger i møde, når markederne ånder lettede op.

Kina holder hånden under væksten
Det er vores forventning, at den kinesiske økonomi hverken vil overraske eller skuffe i andet kvartal. Regeringen vil fortsætte med at holde hånden under væksten i form af eksempelvis investeringer i infrastruktur, hvis væksten viser tegn på afmatning. Derfor er vi ikke bekymrede for landets vækst, som vi forventer vil ligge på omkring 6,5 pct. i år, hvilket også er regeringens målsætning.

Vores allokering
Samlet set forventer vi kun moderate afkast på aktier globalt set, og vi forventer, at obligationsmarkedet vil være presset, idet centralbankerne vil medvirke til at presse renterne op. Derfor er vi undervægtede i obligationer, når vi går ind i årets andet kvartal, mens vi har overvægt på emerging markets-gæld udstedt i lokal valuta. Vi vurderer, at Europas aktier kan gå et stærkt kvartal i møde, mens vi kun ser potentiale for moderat afkast for aktiemarkedet globalt.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.