• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
    Find
  • Hovednummer

    +45 3333 7171

    • Man-fre: 09.00 - 17.00

    Investering Direkte

    +45 5585 0435

    Man-fre: 09.00 - 17.00

    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

    Support til Netbank
    70 105 501
    Man-tors: 08.00 - 21.00
    Fredag:      08.00 - 18.00
    Lørdag:     10.00 - 18.00
    Søndag:    10.00 - 21.00

    Spær dit kort
    70 20 70 20

    Bliv kunde

    70 10 17 08

DelClose

Pionerånd bag amerikanske aktier

USA's aktiemarked er større end noget andet marked i verden, og innovation og iværksætteri gør amerikanske virksomheder til noget særligt.

”Mulighedernes land” og ”Den Amerikanske Drøm”. Der er stadig noget særligt over amerikanske virksomheder – og dermed også amerikanske aktier – på trods af skrammer oven på finanskrisen og nye markeders store vækstrater. For USA kan stadig noget med virksomheder, som andre dele af verden endnu ikke kan hamle op med.
 
Edward Bousa fra Wellington Management Company i USA rådgiver Danske Invest om investeringer i amerikanske aktier. Han peger på, at det amerikanske aktiemarked er bedre kapitaliseret, mere likvidt og giver bedre muligheder for diversifikation end noget andet aktiemarked i verden. Og så peger han på, at USA har et gigantisk hjemmemarked illustreret ved, at USA står for omkring 25 pct. af verdens BNP, mens amerikanerne blot udgør 5 pct. af verdens befolkning.
 
John William Olsen er chefporteføljemanager hos Danske Capital og rådgiver for bl.a. Danske Invest afdeling Global StockPicking. Han leder efter gode investeringsmuligheder på aktiemarkeder i hele verden, og han peger på en række faktorer, som strukturelt taler for amerikanske virksomheders succes, blandt andet entreprenørånden.
 
Innovation hersker
 ”Det amerikanske samfund dyrker innovation og iværksætteri. Det er formentlig nybyggerånden, som stadig lever. Landet er bygget af ”risk takers” og var helt fra starten et mulighedernes land. Internet-revolutionen er langt fra færdigudspillet, og San Francisco er fortsat epicenteret for innovation,” forklarer John William Olsen.
 
John William Olsen peger som Edward Bousa også på det store hjemmemarked som en påfaldende fordel for de amerikanske virksomheder, der har mulighed for at skalere deres forretningsmodeller op og ned.
 
Kæmpe fordel
”Det er åbenlyst en kæmpe fordel for selskaber med skalerbare forretningsmodeller, at hjemmemarkedet er så stort og relativt homogent som det amerikanske. Forestil dig et internet- startup, som herhjemme typisk vil starte med Danmark for så at tage springet til Norden og derefter måske videre. I USA kan man starte med 300 mio. amerikanere, så der er meget bedre skala i forretningen. Og historien har vist, at skalafordelen er meget afgørende for internetforretningsmodellen,” fortæller John William Olsen.
 
Det store hjemmemarked, risikovilligheden og den innovative ånd har ifølge John William Olsen ført til mange store virksomheder, som har kunnet konsolidere sig i industrielle nicher og skabe langsigtede vindere. Han peger på virksomheder som Colgate fra 1806, Johnson Controls fra 1885, Beckton, Dickinson & Co. Fra 1897 og Baker Hughes fra 1909, der alle ligger i Danske Invest afdeling Global StockPicking.
 
”Den slags historik og efterfølgende evne til at overleve og innovere finder man ikke i samme grad i f.eks. nye markeder,” forklarer John William Olsen.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.