• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
    Find
  • Hovednummer

    +45 3333 7171

    • Man-fre: 09.00 - 17.00

    Investering Direkte

    +45 5585 0435

    Man-fre: 09.00 - 17.00

    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

    Support til Netbank
    70 105 501
    Man-tors: 08.00 - 21.00
    Fredag:      08.00 - 18.00
    Lørdag:     10.00 - 18.00
    Søndag:    10.00 - 21.00

    Spær dit kort
    70 20 70 20

    Bliv kunde

    70 10 17 08

DelClose

KlimaTrends klar til ny sæson med vinterdæk

Afdelingen Danske Invest KlimaTrends har købt op i dækproducenten Michelin. Virksomheden står stærkt i forhold til nye dækregulativer.

Is, sne og sjap. Intet problem, snarere tværtimod. Danske Invest KlimaTrends har købt en aktieandel i dækproducenten Michelin, der er en af de førende producenter i verden. Ifølge Schroders Investment Management, der er porteføljemanager for KlimaTrends, står Michelin i en stærk position, ikke kun fordi vinteren står for døren. Også den stigende klimabevidsthed giver selskabet medvind på vejen.

”Selskabets arbejde med at reducere rullemodstanden og fremme grønne dæk får det til at stå stærkt inden for energi-effektivitet, og vi mener, det vil være i stand til at høste fordele med de nye dækregulativer,” lyder det fra Schroders Investment Management.

Netop de nye dækregulativer sætter Michelin i en god position i forhold til flere af de kinesiske dækproducenter, lyder argumentet fra Schroders.

Forventes at tage markedsandele
”Fra november 2012 betyde EU-regler, at alle dæk skal mærkes i henhold til deres brændstofeffektivitet, bremseevne i vand samt støj ved kørsel. Michelin er i en stærk position i denne sammenhæng og kan forvente at tage markedsandele fra kinesiske lavkvalitets-alternativer, der ikke er i stand til at leve op til Michelins standarder,” forklarer Schroders.

Ifølge Michelin bruger koncernen omkring 4 pct. af sin omsætning på forskning og udvikling og har som mål at finde løsninger, der er skånsomme for miljøet uden at gå på kompromis, når det gælder sikkerhed og præstationer.

Også Bridgestone er i porteføljen
KlimaTrends har investeret 1,8 pct. af porteføljen i Michelin, mens en anden dækproducent, nemlig Bridgestone, også er i porteføljen med 1,5 pct. Største investering er i bilproducenten Honda, der står for 2,8 pct. af porteføljen.

KlimaTrends investerer globalt i selskaber, som ventes at drage fordel af udviklingen på klima- eller miljøområdet, herunder også i selskaber, der bidrager til forbedring af klima- eller miljøforhold. Ved udgangen af oktober havde porteføljen godt 60 forskellige aktier.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.