• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
    Find
  • Hovednummer

    +45 3333 7171

    • Man-fre: 09.00 - 17.00

    Investering Direkte

    +45 5585 0435

    Man-fre: 09.00 - 17.00

    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

    Support til Netbank
    70 105 501
    Man-tors: 08.00 - 21.00
    Fredag:      08.00 - 18.00
    Lørdag:     10.00 - 18.00
    Søndag:    10.00 - 21.00

    Spær dit kort
    70 20 70 20

    Bliv kunde

    70 10 17 08

DelClose

Fortsat muligheder i nye markeder

Nye markeder har været igennem et hårdt aktieår, hvor opbremsningen i kinesisk produktion samt den spirende opblomstring i USA og Europa trak investorernes opmærksomhed. Nu er humøret ved at vende tilbage.

Porteføljerådgiver Nick Robinson fra Aberdeen Asset Management står bag Danske Invest Latinamerika, og hans kollega porteføljerådgiver Devan Kaloo er rådgiver for Danske Invest Nye Markeder og Nye Markeder Small Cap. De peger på fire råd, hvis du overvejer at investere i nye markeder.
 
Se ikke på nye markeder som én samlet region
Der er stor forskel på nye markeder, og de enkelte lande har ofte vidt forskellige karakteristika. Mens Brasilien og Rusland har en stor råvarereksport, har et land som Indien en stor tekstileksport. Det skal man tage højde for, når man investerer.  Og de enkelte lande i regionen udvikler sig ikke altid parallelt.
 
Netop på grund af landenes forskellighed er det vigtigt at vægte de forskellige lande i porteføljen alt efter udsigterne. Danske Invest Nye Markeder Small Cap har f.eks. investeringer i både Brasilien, Sydafrika, Indien og Malaysia.
 
Køb selskaber – ikke markeder
Ligesom de enkelte lande er forskellige, er der også en kæmpe forskel på selskaberne i de enkelte lande. Investorer bør derfor fokusere på selskaber, som er veldrevede, har stærke forretningsplaner, en solid økonomi, og som har fokus på gennemsigtighed. Mindretalsaktionærer har tidligere haft svære betingelser i nye markeder, men der er sket en bedring i selskabernes governance.
 
Samtidig er det vigtigt at huske på, at makroøkonomisk fremgang langt fra altid får en positiv betydning for det enkelte selskab, og derfor bør aktieudvælgelsen foretages med udgangspunkt i selskabets situation.

Kig efter god ledelse
Selskaberne i nye markeder har i de senere år formået at løfte ledelseskvaliteten markant, og det er et oplagt sted at kigge hen, når man som investor vil finde et selskab med potentiale. For de skal simpelthen have en god ledelse for at levere resultater.
Og kvaliteten af selskabsledelsen er i f.eks. Brasilien vokset meget markant de sidste ti år, og studier har vist, at bedre drevne selskaber også performer meget bedre. Det er samtidig en af forskellene på Kina og så Brasilien, der har bedre ledelseskvalitet.
 
Nye markeder er for de risikovillige
Nye markeder har præsteret nogle meget høje vækstrater, men også taget nogle markante dyk de seneste år, hvilket man som investor skal være forberedt på.

Men generelt forventes der gode vækstmuligheder for regionen på længere sigt, men det bliver ikke uden cykliske bump på vejen. Væksten kommer efter alt at dømme ikke tilbage på de høje niveauer igen, og den samlede vækst vil dække over store forskelle mellem de forskellige lande, hvilket giver attraktive investeringsmuligheder, såfremt man forstår at manøvrerer rundt mellem de forskellige lande.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.