• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
    Find
  • Hovednummer

    +45 3333 7171

    • Man-fre: 09.00 - 17.00

    Investering Direkte

    +45 5585 0435

    Man-fre: 09.00 - 17.00

    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

    Support til Netbank
    70 105 501
    Man-tors: 08.00 - 21.00
    Fredag:      08.00 - 18.00
    Lørdag:     10.00 - 18.00
    Søndag:    10.00 - 21.00

    Spær dit kort
    70 20 70 20

    Bliv kunde

    70 10 17 08

DelClose

Chefanalytiker: Potentiale i europæiske aktier

Europæiske aktier er relativt billige, og trods udsigt til lav vækst i regionen er fremtidsudsigterne gode, lyder vurderingen.

Der vil på den lange bane være mulighed for at opleve endnu varmere vinde på de europæiske investeringsmarkeder. De store strukturelle reformer, som enten er gennemført eller er undervejs i flere lande i Europa,  vil på længere sigt forbedre mulighederne for europæiske virksomheder og dermed støtte europæiske aktiemarkeder. Også selvom de europæiske aktiemarkeder allerede har givet positive afkast i år indtil nu.

Ifølge chefanalytiker for Danske Invest Frederik Engholm-Hansen vil reformerne i Europa betyde øget fleksibilitet og forbedret konkurrenceevne hos de europæiske virksomheder, og på sigt vil dette slå igennem i beskæftigelse, investeringslyst og i en styrkelse af det indenlandske forbrug. Alt sammen til gavn for virksomhedernes bundlinje.

Lav prisfastsættelse af europæiske selskaber
”I et investeringsperspektiv skal dette ses i lyset af, at mange stadig ser meget pessimistisk på Europa, hvilket afspejler sig i en lav prisfastsættelse af  europæiske selskaber i forhold til de amerikanske. Risikoen og usikkerheden omkring genopretningsprocessen retfærdiggør en del af denne ’rabat’, men i vores øjne  ikke det hele. Når først væksten for alvor får fat, så er der masser af billig, mere fleksibel arbejdskraft og masser af industriel kapacitet at drage nytte af,” forklarer Frederik Engholm-Hansen.

Han forklarer, at Europa står i en situation, som på nogle punkter ligner den udviklingslandene stod i tilbage ved indgangen  til dette årtusinde. Efter kriser i Asien, Rusland, og Latinamerika var der masser af plads til vækst og kombineret med frugten af politiske reformer i 90’erne og lave forventninger blandt investorerne gav det anledning til høje afkast her indtil finanskrisen ramte.

Europæiske aktier virker attraktive
”Det er vores vurdering, at det europæiske aktiemarked virker attraktivt, hvis man har en lang investeringshorisont – dvs. omkring  5 år eller længere. På kort sigt kan usikkerhedsmomenterne sagtens dominere billedet. Men med tegn på moderat fremgang i Europa og en samtidig styrkelse af det globale vækstmomentum, så ser vi det som et godt tidspunkt at øge vægten i Europa,” fortæller Frederik Engholm-Hansen.

Europæiske aktier har indtil videre i år givet positive afkast, dog ikke så positive som eksempelvis amerikanske eller japanske aktier.

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.